Anderlecht kan volgend weekend kampioen worden!

MAANDAG, 13 MEI 2024, 22:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Brian Riemer zijn wens is vervuld: Club Brugge en Union hebben vanavond gelijkgespeeld. 2-2 werd het. Anderlecht wordt zo opnieuw leider, met evenveel punten als Club Brugge. Union volgt op drie eenheden. 

Door dit gelijke spel kan Anderlecht volgende zondag in eigen huis mogelijk de landstitel veroveren. Als Union eerder op de dag niet wint bij Cercle Brugge en Anderlecht verslaag Club Brugge 's avonds in het Lotto Park, is landstitel 35 een feit.

Hoe dan ook: als Anderlecht zondag Club Brugge verslaat, is blauw-zwart uitgeteld voor de titel. Wint Union, dan heeft Anderlecht een week later op Antwerp genoeg aan een gelijkspel. Wint Union op de slotspeeldag niet van Genk, dan mag het zelfs verliezen op de Bosuil.

Stand na acht speeldagen

1. Anderlecht: 46 punten
2. Club Brugge: 46 punten
3. Union: 43 punten

Als Anderlecht en Club Brugge gelijk eindigen, staat Anderlecht altijd voor de Bruggelingen omdat het de reguliere competitie voor hen afsloot.

Als Anderlecht en Union gelijk eindigen, heeft Union het voordeel.

Maar opgelet: bij verlies zondag wenkt de derde plaats voor paars-wit.

Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.