Titel wordt illusie na nederlaag tegen Club

ZONDAG, 19 MEI 2024, 20:53 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Een machteloos Anderlecht heeft met 0-1 verloren tegen Club Brugge. Daardoor tuimelt het naar plaats drie in de stand en lijkt de titel een verloren zaak. Voor Paars-wit komt de Heilige Geest een week te vroeg, want volgend weekend zullen enkele mirakels nodig zijn om alsnog kampioen te spelen. De nerveuze wedstrijd werd op het half uur beslist door Odoi die op corner veel ruimte kreeg. Anderlecht kreeg amper een kans bij elkaar gevoetbald in een slechte wedstrijd. De tweede helft was slaapverwekkend en Brugge hield makkelijk stand.

Een nerveus begin, uiteraard niet onlogisch, resulteerde in een gele kaart voor Vetlesen na drie minuten. Club Brugge controleerde het openingskwartier en dat resulteerde in een vrije trap en in verschillende corners. Pas na 26 minuten zorgde Anderlecht voor een eerste korte periode van druk.

In minuut 28 nam Brugge de leiding op een volgende corner. Odoi werd vrijgelaten en plaatste de bal met de nodige controle in doel. In minuut 34 reageerde Anderlecht. Amuzu zette zich door en bediende Dolberg. De Deen hield knap een aantal man aan de praat, maar moest vanuit een te scherpe hoek op doel besluiten. Twee minuten later hield Schmeichel Anderlecht in de wedstrijd toen Vanaken Jutgla vrijspeelde. Schmeichel redde de poging van de Spanjaard met de hand. Gattoni kopte op slag van rust over op corner.

Anderlecht moest na een zwakke eerste helft op zoek naar beterschap. In de tweede helft, die vanwege rookvorming later op gang werd gefloten, bleef Brugge makkelijk de wet bepalen. Anderlecht probeerde met goede wil een vuist te maken, maar alle andere ingrediënten om te voetballen ontbraken. Anderlecht had bovendien geluk toen Vetlesen op de lat kopte tijdens een uitbraak rond minuut 65.

Riemer gooide met Vazquez, Angulo en Leoni zijn laatste aanvallende wapens in de strijd. Augustinsson kopte in minuut 79 op corner in de handen van Mignolet. Een matig Brugge liet ondertussen zelf ook niets meer zien en zag coach Hayen naar de tribune gestuurd worden (al bleef hij wel gewoon verder coachen via een zender). Zo zakte niet enkel de tijd weg, maar ook de titelkansen van Paars-wit. In de extra tijd miste Brugge nog tweemaal de 0-2 na balverlies bij Anderlecht.

Een uitgeblust en en machteloos Anderlecht kon vanavond geen enkele vuist maken tegen Club Brugge. Het mist uiteraard heel wat ervaring en klasse zonder Hazard, Vertonghen en een goede Delaney. Maar ook andere spelers lijken al een tijdje over hun hoogtepunt heen dit seizoen (Dreyer, Leoni, Dolberg, Vazquez.

Kampioen spelen kan enkel als het zelf wint op Antwerp, als Club verliest van Cercle en als Union niet wint van Genk. Laat nu net die eerste voorwaarde de moeilijkste lijken. Nochtans kan het maar best proberen te winnen, want ook al is de titel vermoedelijk verloren, plaats twee levert een hoger Europees ticket op dan plaats drie.

Score: 0-1
Goal(s): 0-1 Odoi 28'

Anderlecht:Schmeichel, Sardella, Debast, Gattoni, Augustinsson (N'Diaye 83'), Rits, Verschaeren (Leoni 71'), Stroeykens, Amuzu (Angulo 71'), Dreyer, Dolberg (Vazquez 71')
Club Brugge:Mignolet, Odoi, Ordoñez, Mechele, De Cuyper, Onyedika (Sabbe 90'), Nielsen (Balanta 75'), Vanaken, Vetlesen (Skov Olsen 68'), Skoras (Nusa 90'), Jutgla

Geel: Vetlesen 3', Riemer 71', Hayen 80', Hayen 80', Odoi 82', De Cuyper 84', Debast 87'
Rood: Hayen 80' (twee keer geel)

Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Stadion: Lotto Park

Bron: © Eigen redactie