Rits: "Dit is een uppercut"

ZONDAG, 19 MEI 2024, 22:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na een douche stond Mats Rits de pers te woord, maar de middenvelder baalde zichtbaar als een stekker na de nederlaag tegen Club Brugge. "Een gelijkspel had correct geweest", vond hij. "Volgende week moeten we winnen op Antwerp en dan afwachten."

"We zijn ontgoocheld", opende Rits voor de microfoon van Sporza. "Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarbij een gelijkspel een correcte uitslag zou geweest zijn. Maar topwedstrijden worden beslist in details. Stilstaande fases zijn details, maar wel belangrijke details. Zij hebben die vandaag genomen en wij niet."

"In de laatste vijf minuten speelden we alles of niets. Club kreeg toen nog twee kansen die ze hadden moeten afmaken, maar daarvoor was het een gesloten wedstrijd met weinig echte kansen aan beide kanten."

"We kunnen niets meer aan het resultaat veranderen, hoe jammer dat ook is. Dit was een heel belangrijke wedstrijd en het leefde. Het is jammer dat we dat niet konden verzilveren. Dit is een uppercut". 

"We moeten nu de focus naar volgende week houden, maar we hebben niets meer in eigen handen. Volgende week moeten we gewoon voor onszelf de drie punten proberen te halen op Antwerp. In het voetbal kan alles. We moeten gewoon zien dat we de drie punten pakken en dan is het afwachten voor ons."

Bron: © Eigen redactie