Anderlecht wil niet verantwoordelijk zijn voor gedrag fans

DINSDAG, 21 MEI 2024, 21:17 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht heeft zich vandaag verdedigd bij het Bondsparket na de incidenten die zich hebben voorgedaan in de bekerwedstrijd tegen Standard. De feiten dateren van december. Tijdens de achtste finale van de Belgische beker tussen Anderlecht en Standard lieten de supporters van beide clubs zich op een trieste manier gelden: er werd met stoeltjes gesmeten en er werd vuurwerk ontstoken.

Anderlecht verzet zich tegen het idee van een wedstrijd zonder publiek. De club is van mening dat ze er alles aan heeft gedaan om deze incidenten te voorkomen en verdient daarom geen straf. Anderlecht bekritiseert hierbij het principe van objectieve aansprakelijkheid. Met andere woorden, de club betwist dat een club automatisch gestraft moet worden vanwege het slechte gedrag van haar supporters.

De advocaten Gregory Ernes en Sheena Belmans leggen uit dat wedstrijden zonder publiek alleen maar de frustratie van de supporters verhogen en zo geweld zouden aanmoedigen. Ze stellen hierbij een andere aanpak voor, naar Engels model.

De beslissing van het parket zal binnenkort openbaar worden gemaakt. Voorafgaand aan deze discussies hadden beide clubs al actie ondernomen door bezoekende supporters te verbieden tijdens de Clásicos tot het einde van het seizoen 2024/2025.

Bron: Walfoot