Transfers op basis van behaald Europees ticket

WOENSDAG, 22 MEI 2024, 13:52 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht staat voor een cruciaal weekend: wordt het Champions League (voorronde), Europa League of Conference League? Het resultaat van de wedstrijd tegen Antwerp, in combinatie met de resultaten van Brugge en Union, zullen in ieder geval bepalen hoe het zomerse transferwindow eruit zal zien voor Anderlecht. Na de nederlaag tegen Club Brugge is Anderlecht teruggevallen naar de derde plaats, maar dat kan nog veranderen.

Als paars-wit derde eindigt, volgt de Europa League play-off, met vangnet van de Conference League. Een betere plaats geeft echter toegang tot de Champions League voorronde (of rechtstreekse plaatsing bij een titel). Het verschil in inkomsten tussen de Champions League en de Europa League is enorm, terwijl het verschil tussen de Europa League en de Conference League verwaarloosbaar is.

Het behalen van de tweede plaats zou ook een directe invloed hebben op het transferwindow, aangezien Anderlecht dan eerder aan de slag moet om zich voor te bereiden op de Europese wedstrijden.

Bron: HLN