Wat nu met de TV gelden?

VRIJDAG, 21 JUNI 2024, 10:59 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu er geen nieuw competitieformaat komt, zal spoedig de discussie over de TV gelden gaan losbarsten. Het Laatste Nieuws bracht een analyse van de mislukte competitiehervorming en gaf een inkijk in de interne keuken van de Pro League en de clubs. De krant verwacht dat er ook rond de verdeling van de TV gelden onenigheid zal ontstaan.

Kort samengevat stelt de krant dat er te veel profclubs in België zijn waardoor het erg moeilijk wordt om aan gemeenschappelijke belangen te denken. Hierdoor worden er allianties gesmeed en gunde men elkaar niets: er was namelijk nooit een 2/3e meerderheid te vinden, voor geen enkel voorstel. Het enkel afschaffen van de puntendeling stond dan weer niet op de agenda en kon dus niet worden gestemd. Een cruciale fout, want het toevoegen van een item aan de agenda vereiste nu unanimiteit en die werd omwille van de onderlinge allianties niet gevonden.

Een aantal topclubs, waaronder Anderlecht en Club Brugge, blijven zo misnoegd achter. Het Laatste Nieuws achter het niet onwaarschijnlijk dat Club als tegenzet op zijn minst zal dreigen met het apart verhandelen van zijn TV rechten. Diezelfde bron acht het ook niet onmogelijk dat RSC Anderlecht diezelfde weg op wil gaan. Mogelijk denken beide clubs nu als maar meer aan het eigen belang en trachten ze een betere deal te bekomen dan een gezamenlijk TV contract. Wordt vervolgd...

Bron: Het Laatste Nieuws