Lierse - Anderlecht: 1-1

ZATERDAG, 15 SEPTEMBER 2012, 19:50 - Michaël

Anderlecht is zaterdag op het Lisp met 1-1 gaan gelijkspelen. Het was Kanu die vroeg in de eerste helft een voorzet van Deschacht in de netten werkte. Door dit gelijkspel blijft Brugge stevig aan de leiding met 4 punten voorsprong

Van den Brom opteerde voor Nuytinck en Kljestan in de basiself. Bruno en Iakovenko kwamen op de flanken te staan en Kanu fungeerde als aangever voor Jovanovic.

Er was weinig volk op komen dagen voor deze wedstrijd die overigens een rommelig begin kende, de bal bleef voornamelijk op het middenveld. Het was uiteindelijk Kanu die na een voorzet van Deschacht de 0-1 op het scorebord plaatste. Na een tijd kwam Lierse beter in de wedstrijd maar het bleef 0-1 toen Verbist de rust floot.

In de tweede helft verwaterde de wedstrijd helemaal met veel balverlies bij beide partijen. Na meer dan een uur kwam Iakovenko tot een uitstekende kans maar zijn bal belandde op de lat. Van den Brom haalde na bijna 10 minuten wedstrijd Kanu naar de bank en bracht Praet in de ploeg.

Dat het voor Anderlecht niet meer moest was duidelijk want de troepen van van den Brom lieten Lierse beter in de wedstrijd komen. In de slotminuten kreeg paars-wit wat het al gans de tweede helft zocht, namelijk de gelijkmaker en die kwam er via Dolly Menga. De Sutter kreeg in de slotseconden nog de kans voor de 1-2 maar Sels pakte uit met een goede safe.

Dit is het derde gelijkspel voor Anderlecht op rij. Nu dinsdag trekt de ploeg richting Milan en op zaterdag 22 september mogen ze naar Zulte-Waregem.

Beoordeel Anderlecht tegen Lierse: Beoordeel ploeg (opent in dezelfde pagina).