Doelpunt Mbokani volstaat voor eerste zege

WOENSDAG, 7 NOVEMBER 2012, 08:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor het eerst sinds 2005 heeft Anderlecht nog eens kunnen winnen in de Champions League. Tegen een opnieuw zwak Zenit volstond een vroeg doelpunt van Mbokani voor de volle buit. Anderlecht wipt nu over Zenit naar plaats drie.


Zoals verwacht verdrong de terugkerende Mbokani De Sutter uit de basiself. De Congolees kreeg ook meteen het eerste kansje. Lombaerts miste de bal, maar Mbokani was te verrast om adequaat te reageren. Aan de overkant moest Proto gevat tussenkomen op een schot van diezelfde Lombaerts.

Het begin van de partij ging gelijk op, maar iets voorbij het kwartier was het Anderlecht dat de poort openbrak. Na een dubbele één-twee met Bruno en Kljestan wipte Mbokani de bal met veel klasse over doelman Malafeev. Het eerste paars-witte doelpunt in deze jaargang van de Champions League. Na het doelpunt verwaterde de partij en met 1-0 gingen we rusten.

Ook na de rust leek Anderlecht aanvankelijk wat verlamd door de voorsprong. Het probeerde geregeld tijd te rekken en koos te vaak voor de lange bal. Zenit kwam beter in de wedstrijd, maar gelukkig kon Anderlecht opnieuw rekenen op een erg sterke Proto. Op het uur was Witsel dicht bij een doelpunt toen hij een slecht weggewerkte vrije trap door een bos van benen op doel trapte. Het leer kwam echter in het midden van het doel en Proto was rap tegen de grond om hem te klemmen.

Niet veel later kreeg Anderlecht dé kans op de 2-0. Bruno was doorgebroken op rechts, maar zijn aflegger voor de volledig vrijstaande Jovanovic was onzuiver. Niet veel later mocht hij gaan rusten ten voordele van Iakovenko. De Oekraïner was in de slotfase ook nog dicht bij de dubbele voorsprong, maar zijn schot ging via de vingertoppen van Malafeev en de lat over het doel.

In de slotminuten was het nog even spannend, wat resulteerde in drie gele kaarten. Uiteindelijk hield Anderlecht stand en na de goede prestaties in Milaan en Sint-Petersburg pakt het nu ook zijn eerste overwinning. Het wordt hierdoor derde in de stand en bij winst over twee weken tegen AC Milan, dat thuis gelijkspeelde tegen Malaga, wenkt zelfs de tweede stek.

Score: 1-0
Goal(s): 17' Mbokani 1-0

Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyate, Nuytinck, Safari, Biglia, Kljestan, Praet (78' Kanu), Bruno (72' Iakovenko), Jovanovic, Mbokani
Zenit Sint-Petersburg: Malafejev, Anjoekov, Hubocan, Lombaerts (69' Alves), Criscito, Bystrov (78' Kanoennikov) Denisov, Witsel, Sjirokov, Semak (46' Danny), Kerzjakov

Geel: 37' Witsel, 54' Safari, 89' Sjirokov, 90+1' Bruno Alves, 90+2' Iakovenko
Rood: Geen

Scheidsrechter: Antony Gautier (Fra)
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadionanderlecht-online forum