Anderlecht spaart zwalpend Club niet: 6-1

ZONDAG, 11 NOVEMBER 2012, 19:12 - Motivee

Anderlecht heeft op overtuigende manier gewonnnen van Club Brugge. Na 90 minuten op de klok toonde het scorebord 6-1. Bij de rust stond het al 3-0. Opvallend: Anderlecht kreeg twee penalty's en zette die beide feilloos om.

Anderlecht, nu officieel herfstkampioen, zet Club Brugge -de grote titelkandidaat bij het begin van het seizoen- op 9 punten.

Interim-trainer Clement verraste iedereen door topschutter Bacca op de bank te zetten. Hij werd niet fit bevonden en Clement wou hem sparen voor de slotfase, maar tegen dan was het kalf al verdronken.

Club ging met een 3-0 achterstand de rust in, na goals van Bruno, Mbokani en Jovanovic. Opvallend: die laatste scoorde via een penalty.

Na de pauze leek Anderlecht de bal wat aan club te laten. De 4-0 van Kljestan kwam dan ook een beetje uit het niets. Daarna nam Anderlecht nog meer de voet van het gaspedaal en Club Brugge lukte de eerredder; na een mooie aanval kon Lestienne scoren.

Een echte eerredder werd het echter niet, want na een fout op Praet kreeg Anderlecht een nieuwe penalty. Dit keer was het Biglia, die eerder al een bal op de lat getrapt had, die omzette. De 'penaltyvloek' lijkt nu echt opgeheven. Praet duwde Brugge nog wat dieper in de put en scoorde met een mooi vluchtschot.

Anderlecht is herfstkampioen en nieuwe leider in het klassement. Het zet Club Brugge op de achtste plaats, met 9 punten achterstand.

Score: 6-1
Goal(s): 22' Bruno 1-0, 33' Mbokani 2-0, 41' Jovanovic 3-0 (pen), 54' Kljestan 4-0, 60' Lestienne 4-1, 86' Biglia 5-1(pen), 92' Praet 6-1

Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyate, Nuytinck, Safari, Biglia, Kljestan, Praet, Bruno (83' Canesin), Jovanovic (87' Kanu), Mbokani, (74' De Sutter)
Club Brugge:Jorgacevic (58' Kujovic), Hogli, Almeback, Figueras, Buysse, Odjidja, Jorgensen (46' Van Acker), Blondel, Tchite, Lestienne, Trickovski (31' Refaelov)

Geel: 69' Odjidja