Anderlecht krijgt lesje in efficiëntie

DONDERDAG, 22 NOVEMBER 2012, 08:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een dodelijk doeltreffend AC Milan heeft de Eurpese droom van Anderlecht een flinke knauw gegeven. Na een rode kaart voor Nuytinck liep het uit van 0-1 naar 1-3. Anderlecht wordt nu laatste in de poule.


In vergelijking met de voorbije wedstrijden veranderde John van den Brom zijn team op één plaats: de herstelde Deschacht verdrong Safari opnieuw naar de bank. De eerste minuten van de wedstrijd waren voor Milan. Proto moest twee keer goed de bal uit de Italiaanse voeten glijden.

Na een tiental minuten nam Anderlecht het commando over. Dit resulteerde in twee prima kansen. Net voor het kwartier stuurde Mbokani Jovanovic alleen op Abbiati af, maar de Serviër knalde overhaast met links op de Milanese goalie. Hij had nochtans de tijd om de bal klaar te leggen voor zijn rechter en het leer naar de verste hoek te mikken. Amper een minuut later was daar al de tweede kans. Bruno zette zich door op rechts en bediende Praet, wiens schot voorlangs zoefde.

Anderlecht bleef Milan domineren en dit resulteerde in een percentage balbezit van 62. Paars-wit drukte Milan op eigen helft en liet de bal vlot rondgaan. Enkel de kansen bleven achterwege. Toch was Mbokani er nog eens dichtbij, maar Constant kon de door Gillet doorgekopte vrije trap van Biglia nog net voor de neus van de Congolees in hoekschop werken. Zo gingen we rusten met 0-0.

De tweede helft was amper bezig of Anderlecht kreeg een koude douche. De Scoglio slingerde het leer voor doel, waar El Shaarawy helemaal werd vrijgelaten. Zo'n kans moet je de topschutter van Milan niet geven en enig koel trapte hij de bal voorbij Proto hoog in doel. Niet veel later is Gillet goed teruggekeerd om El Shaarawy van zijn tweede treffer te houden.

Iets voor het uur schreeuwde heel Anderlecht om een strafschop toen Jovanovic en Mbokani in dezelfde fase tegen de grond gewerkt werden. Scheidsrechter Skomina gaf geen krimp. Na deze tegentreffer slaagde Anderlecht er niet meer in zijn spelpeil van voor de pauze te evenaren. Van den Brom reageerde door Iakovenko te brengen voor Bruno, maar de Oekraïner stond er amper op of Anderlecht werd tot tien man herleid.

Kouyaté verloor de bal (na een overtreding?) en Pato werd alleen richting Proto gestuurd. Toen hij Nuytinck wilde uitkappen, werd hij door de Nederlander onderuit gehaald. 'De laatste verdediger', zo oordeelde Skomina en rood voor Nuytinck. Tot overmaat van ramp werd de daaropvolgende vrije trap door Mexes met een spectaculaire retro vanaf de rand van de zestien meter over Proto in doel verwerkt.

Met een man minder zette Anderlecht alles op alles en De Sutter kwam Praet, die minder aanwezig was dan anders, vervangen. Dit resulteerde meteen in de aansluitingstreffer en even kwam de hoop terug. Deschacht kreeg nog een prima kans op de gelijkmaker. Na een dubbelpas met Kljestan verscheen hij voor Abbiati, maar hij trapte naast. In blessuretijd kreeg paars-wit helemaal het deksel op de neus toen Pato op de counter de 1-3 maakte.

Door deze nederlaag en het gelijkspel van Zenit en Malaga zakt Anderlecht naar de laatste plaats in Groep C. Het moet over twee weken in Malaga beter doen dan Zenit in Milaan wil het alsnog Europees overwinteren in de Europa League.

Score: 1-3
Goal(s): 47’ El Shaarawy 0-1, 71’ Mexès 0-2, 78’ De Sutter 1-2, 90’ Pato 1-3

Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyaté, Nuytinck, Deschacht, Bruno (65’ Iakovenko), Biglia, Kljestan, Jovanovic (77’ Canesin), Praet (74’ De Sutter), Mbokani
AC Milan:Abbiati, De Sciglio, Mexès (79’ Zapata), Yepes, Constant (73’ Emanuelson), Montolivo, De Jong, Nocerino, Boateng, Bojan (66’ Pato), El Shaarawy

Geel: 41' Nocerino, 49' Biglia, 66' Gillet, 84' Abbiati
Rood: 70' Nuytinck

Scheidsrechter: Damir Skomina (Slovenië)
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion

Stand:
1. Málaga 11
2. AC Milan 8
3. Zenit St. Petersburg 4
4. Anderlecht 4




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.