Anderlecht kent geen moeite met Bergen

ZATERDAG, 8 DECEMBER 2012, 19:59 - Garrincha

Anderlecht heeft vanavond een eenvoudige zege geboekt bij Bergen. Mbokani zette paars-wit al vroeg op het goede spoor en nog voor de rust verdubbelde hij de score. Kanu, Gillet (strafschop) en Mbokani dreven de score op tot 0-5.

Met Vargas in plaats van Jovanovic en Van Holsbeeck opnieuw op post in de tribune begon Anderlecht prima aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut schoot Bruno zonder succes op doel en aan de overkant probeerde de thuisploeg vergeefs een strafschop te versieren. Het doelpunt bleef niet uit. Praet nam de bal schitterend aan en speelde door naar Kljestan. Die bediende Mbokani en de Congolees tikte binnen: 0-1 na vijf minuten.

Na dit doelpunt hield Anderlecht de wedstrijd stevig in zijn greep. Toch was het even opletten op het halfuur toen Debisschop voorzette. Perbet raakte de bal echter verkeerd. Acht minuten voor de rust stuurde Nuytinck Bruno diep en de younsgter faalde niet. Scheidsrechter Smet keurde het doelpunt echter af voor buitenspel. Onterecht. Het was slechts uitstel, want een minuutje later stuurde Bruno Mbokani op doel af en die miste niet. Een dominant Anderlecht ging rusten met 0-2.

Na de pauze bleef Anderlecht domineren. Op het uur ontsnapte Anderlecht wel aan de 1-2 toen Nuytinck een bal van Matumona van de lijn veegde. Twintig minuten voor tijd haalde Van den Brom Vargas, die een wat ongelukkige avond kende, naar de kant voor Kanu en die liet zich meteen opmerken. Amper een minuut stond hij op het veld toen doelman Berthelin een kopbal van de Braziliaan via de paal uit doel bokste.

Drie minuten later scoorde Kanu wel. Praet speelt de bal mooi in de loop van de ingevallen middenvelder en die lift het leer mooi over Berthelin tegen de netten. Niet veel later is Kanu opnieuw bepalend. Hij ging alleen op doel af en Berthelin haalde hem onderuit: rood voor de doelman en Gillet faalde niet vanaf de strafschopstip.

Vijf minuten voor tijd had Bruno de forfaitscore aan de voet, maar hij trapte wat egoïstisch zelf in plaats van opzij te leggen naar Mbokani. De Congolees scoorde een minuutje later wel zijn derde van de avond. Opnieuw was Kanu erbij betrokken, de Braziliaan zette voor en Mbokani kopte binnen.

Score: 0-5
Goal(s): 4'en 39' Mbokani 0-1 en 0-2, 73' Kanu 0-3, 81' Gillet 0-4 (pen.), 85' Mbokani 0-5

Bergen:Berthelin, Debisschop, Timmermans, Van Gijseghem, Monteyne, Angeli (56' De Belder), Le Postollec, Matumona, Nong (56' Nicaise), Jarju, Perbet (71' Kose)
Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyaté, Nuytinck (85' Wasilewski), Deschacht, Biglia, Kljestan, Bruno, Praet, Vargas (69' Kanu), Mbokani

Geel: 32' Mbokani, 32' Van Gijseghem, 35' Timmermans,
Rood: 80' Berthelin

Scheidsrechter: Wim Smet
Stadion: Stade Charles Tondreau