Anderlecht wint van Bergen

VRIJDAG, 25 FEBRUARI 2005, 22:30 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Derde keer is de goede keer voor Franky Vercauteren geworden. Hij pakte voor de eerste keer de volle buit als coach van Anderlecht. In Bergen werd het 1-2. Door het verlies van Genk in Standard staat paars-wit weer tweede.


Man van de match was Nenad Jestrovic. Hij zette een scheve situatie recht met een penalty en een mooie kopbaldoelpunt.

Anderlecht begon goed, met enkele kansen, maar een gemotiveerd Bergen had de kampioen verrast. Londo ging, al dan niet in buitenspel, alleen op Van Steenberghe af en maakte de 1-0.

De bezoekers zette al snel orde op zake. Aruna werd aangetikt in de 16 en Jestrovic zette de penalty om. Anderlecht drukte dan door en het was opnieuw Maikel die scoorde, dit maal met de kop.
De Serviër wou zijn doelpuntensaldo nog verder aandikken en zette zelfs voor een derde keer Ivan Willockx in de wind. Helaas stond de goalgetter buitenspel.

Anderlecht bleef de partij controleren en kwam nog verschillende keren dicht bij een 3e goal. Twee ballen strandden op de lat. Uiteindelijk won de landskampioen wel voor het eerst in vier weken.

MONS: Willockx, Nibombe, Mirri, Suray, Billy, Cordaro (83e Cortes), Béhi, Goussé, Ingrao, Datti, Londo (67e Babatunde).

ANDERLECHT: Van Steenberghe, Traore, Kompany, Tihinen, Deschacht, Vanden Borre, Vanderhaeghe, Zetterberg (65e Baseggio), Aruna (78e De Man), Jestrovic, Wilhelmsson (65e Iachtchouk).

Scheidsrechter: M. Bourdouxhe.

Goals: 26e Londo (1-0), 36 e Jestrovic sur pen. (1-1), 42 e Jestrovic.

Geel: Béhi, Iachtchouk.