Anderlecht eenvoudig langs Charleroi

ZATERDAG, 16 FEBRUARI 2013, 10:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht blijft door de competitie denderen. Tegen Charleroi werd eenvoudig gewonnen met 2-0, waardoor paars-wit 40 op 42 scoort. De komende anderhalve week wachten serieuze testen met Club Brugge en Zulte Waregem.


In vergelijking met vorige week kwamen Biglia en Praet opnieuw in het elftal. Ook Ronald Vargas kreeg een basisplaats. Anderlecht startte sterk en Mbokani kreeg meteen twee kansjes, maar zijn vizier stond nog niet goed afgesteld. Bij de derde poging was het wel raak. Balverlies van Badibanga werd opgepikt door Bruno. Die bediende Praet, die op zijn beurt doorspeelde naar Mbokani. De Congolees, die voor de match zijn Gouden Schoen had ontvangen, twijfelde niet en scoorde zijn zeventiende doelpunt van het seizoen.

Na de openingstreffer nam Anderlecht wat gas terug. Milicevic mocht vrij door de paars-witte defensie snijden, maar gelukkig stond Proto opnieuw attent te keepen. Wat later greep hij ook gepast in voor Pollet gevaarlijk kon worden. Anderlecht controleerde en nog voor de pauze besliste het de wedstrijd. Na een vlotte combinatie op de korte ruimte zette Kljestan met een slim pasje Bruno alleen voor doel. De jonge rechtsbuiten draaide gevat rond zijn as en trapte in de verste hoek in doel.

Ook na de pauze kon Charleroi Anderlecht niet ontrusten. Deschacht en Biglia kwamen in schietpositie. Vooral Biglia was er dichtbij. Eerst trapte hij op de lat, daarna op de paal. De ingevallen Kanu kreeg ook nog een prima kans, maar Sifakis had een mirakelredding in huis op zijn deviatie van dichtbij. Pollet en Milicevic kregen nog kleine kansjes voor de bezoekers, maar Proto slaagde erin de nul op het bord te laten.

Opdracht volbracht en Anderlecht kan vol vertrouwen toeleven naar de toppers tegen Club Brugge (volgende zondag) en Zulte Waregem (woensdag 27 februari).Score: 2-0
Goal(s): 13' Mbokani 1-0, 40' Bruno

Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyate, Nuytinck, Deschacht, Biglia, Kljestan (76' De Zeeuw), Vargas (61' Kanu), Praet, Bruno, Mbokani
Charleroi:Sifakis, Ohayon (83' Satli), Martos, Bojovic, N'Ganga, Milicevic, Kumedor (66' Ederson), Diandy, Pollet, Kaya, Badibanga (66' Escoe)

Geel: 60' N'Ganga, 88' Martos, 90+3' Kaya
Rood: Geen

Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadionanderlecht-online forum