Anderlecht sleept gelijkspel uit de brand

ZONDAG, 24 FEBRUARI 2013, 16:34 - Sporzafanaat

Anderlecht en Club Brugge hebben in een matige topper 2-2 gelijk gespeeld. De thuisploeg kwam op 1-0 na een buitenspelgoal en Bacca maakte verdubbelde de voorsprong na de rust. Maar in de slotfase scoorde paars-wit nog twee keer.

Anderlecht nam een afwachtende houding aan en liet Club Brugge komen. Iakovenko tekende voor de eerste paars-witte kans met een schot tussen de palen.

Na twintig minuten werd Bacca diep gestuurd en Proto raakte de Colombiaan in de zestienmeter: strafschop voor Club en geel voor Proto. De doelman pakte de zwakke penalty van Odjidja, maar in de herneming scoorde diezelfde Odjidja vanuit buitenspel. Minutenlang overlegde scheidsrechter Nzolo met zijn lijnrechter, maar hij keurde het doelpunt toch goed. Het protest van de Anderlechtspelers mocht niet baten.

Behalve een schot van Praet op de paal, kreeg Anderlecht niets meer klaar in de eerste helft. Club kon eenvoudig gaan rusten met een 1-0 voorsprong. De tweede helft bracht niet meteen beterschap bij de bezoekers. Anderlecht voetbalde slordig en de drang om te winnen was nergens te bespeuren. Bacca maakte er in de 63ste minuut 2-0 van nadat hij een bal van Lestienne in doel devieerde.

De buit leek binnen voor Club, maar dat was buiten de invallers van Anderlecht gerekend. Bruno maakte met een afgeweken bal de aansluitingstreffer en even later bezorgde Armenteros met de 2-2 zijn club alsnog een punt. Nuytinck pakte in de extra tijd nog rood na een fout op Trickovski.

Uitslag: 2-2
Doelpunten: 20' Odjidja (1-0), 63' Bacca (2-0), 79' Bruno (2-1), 87' Armenteros (2-2)

Geel: 19' Proto, 25' Refaelov, 39' Mbokani, 42' Bacca
Rood: 90+1' Nuytinck (fout)

Club Brugge: Kujovic, Hogli, Larsen, Duarte, Stenman, Odjidja, Vazquez, Donk Refaelov (87' Gudjohnsen), Bacca (82' Trickovski), Lestienne (79' De Bock)
Anderlecht: Proto, Gillet, Kouyate, Nuytinck, Deschacht (78' Armenteros), Bruno, Kljestan (78' De Zeeuw), Biglia, Iakovenko, Praet (58' De Sutter), Mbokani