Anderlecht laat thuis 3 punten liggen

MAANDAG, 1 APRIL 2013, 20:04 - Michaël

Anderlecht heeft thuis tegen Genk in de eerste Play-off wedstrijd drie punten laten liggen. Desondanks Bram Nuytick paars-wit in de eerste helft op voorsprong schoot gingen de Limburgers uiteindelijk met 1-2 winnen.

Paars-wit was vanaf het eerste fluitsignaal baas. Genk leed te veel balverlies en kwam snel onder druk. Het had geluk dat het vizier van De Zeeuw nog niet op scherp stond. De bedrijvige De Zeeuw bediende Suarez met een prachtig hakje, maar de Argentijn knalde naast.

Genk stelde aanvallend niets voor en met de rust in zicht maakte Anderlecht eindelijk het verschil. Nuytinck kopte een voorzet van Iakovenko binnen: 1-0.

Na de rust bleef Anderlecht domineren en De Sutter en Kljestan lieten de 2-0 liggen. Genk kwam langzaam in de match en op 2 stilstaande fases sloeg het toe. Eerst kon Kara binnenkoppen en toen een vrije trap niet goed werd weggewerkt was Vossen er als de kippen bij voor de 1-2.

In de slotminuten kreeg Anderlecht nog een penalty toegekend maar Köteles redde de trap van Nuytick.