Anderlecht pakt in extremis 3 punten

ZONDAG, 12 MEI 2013, 20:01 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is er zondagavond in geslaagd om in extremis 3 punten mee naar Brussel te nemen na een 1-2 overwinning op Genk. De doelpuntenmakers van dienst waren Suarez en Hyland dewelke een owngoal maakte.


Anderlecht moest al snel achteruit, want Genk begon furieus aan de partij. Veel kansen leverde dit echter niet op en na een kwartier nam Anderlecht over. De eerste echte kans was meteen ook een goal. Suarez werd mooi vrij gespeeld in de zestien en werkte goed af: 0-1. Anderlecht's dominantie nam geleidelijk aan wel af en Genk begon te drukken. Mbokani had de beslissing aan de voet, maar Köteles redde. En dat kwam de regerende landskampioen duur te staan: aan de overkant poeierde Kara namelijk de gelijkmaker in de winkelhaak (aan 140 km/u).

De tweede helft was vooral rommelig. Anderlecht leek aangeslagen en Genk ging op zoek naar de winning goal. En die kwam er bijna, maar gelukkig genoeg miste Anele onbegrijpelijk. Aan de overkant had Bruno nog een kopbalkans.

Toen Suarez zeer licht werd aangetikt, kreeg Anderlecht een penalty. Gillet ging achter de bal staan en, jawel, miste. Zijn elfmeter spatte op de deklat uit elkaar. De kopjes bij de kampioen gingen omlaag, maar in het slot lukte het dan toch. De Zeeuw miste zijn schot volledig, maar via de tip van Hyland belandde die toch in doel: 1-2.

Score: 1-2
Goal(s): 23' Suarez 0-1, 45' Kara 1-1, 83' Hyland 1-2 (own)

Genk:Koteles, Anele, Kara, Koulibaly, Tshimanga, Buffel, Hyland, Gorius, Joseph-Monrose (79' Ayub), De Ceulaer (75' Barda), Ojo (62' Plet)
Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyate, Nuytinck, Safari, Biglia, Kljestan, Praet (73' De Zeeuw), Bruno (58' Iakovenko), Suarez (89' Wasilewski),Mbokani

Geel: Buffel, Hyland, Gillet, Safari
Rood: /

Scheidsrechter: Wouters
Stadion: Cristalarena



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.