Anderlecht telt Genk uit

ZONDAG, 3 APRIL 2005, 23:02 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft Genk relatief gemakkelijk geklopt. Het werd 2-4 in het Fenixstadion. Racing Genk is daardoor uitgeteld voor Europees voetbal (tenzij via de beker). Anderlecht blijft in het spoor van leider Club Brugge.


Aanvankelijk golfde de match van de ene kant naar de andere. Vandenbergh en Engelaar schoten van buiten de zestien, maar Anderlecht was gevaarlijker. Jestrovic knalde voorlangs, Wilhelmsson rondde een knappe actie met Jestrovic niet af. Hij knalde zwak op Moons.

Vlak voor rust kopte Tihinen een corner naar Kompany, die scoorde. Maar ref Verbist zag een duwfout van Tihinen en keurde de goal onterecht af. Meteen daarna stond Beslija aan de overkant helemaal vrij. Hij trapte de bal heerlijk in de kruising: 1-0.

Na de rust moesten beide teams even zoeken naar hun betere spel, met veel rommelige fases als gevolg. Maar rond het uur kantelde de partij volledig.

Eerst isoleerde Vanden Borre met een lepe pass Vanderhaeghe in de zestien, en die trapte de gelijkmaker in één tijd binnen. Twee minuten later zette Deschacht zich door op links. Hij omspeelde met een knappe beweging zijn belager en zette voor. Aan de tweede paal kopte Lovre binnen: 1-2.

Trainer Franky Vercauteren deed zijn troepen dan iets meer defensief spelen. Hij bracht daarom ook Deman in voor Lovre. Genk zakte echter als een pudding in elkaar. Eerst kreeg Wamfor een vrije trap niet weg gewerkt en Kompany tikte voorbij keeper Moons. Daarna mocht Zetterberg op wandel. Hij scoorde de 1-4.

Vandenbergh trof ook nog raak in de slotfase, toen Van Steenberghe de bal liep glippen: 2-4.

Doelpunten: 44' Beslija 1-0, 59' Vanderhaeghe 1-1, 61' Lovre 1-2, 82' Kompany 1-3, 85' Zetterberg 1-4, 89' Vandenbergh 2-4

Racing Genk: Moons, Priske, Claessens, Mikulic, Sigurdsson (83' Soetaers), Beslija (37' Haroun) , Wamfor, Engelaar, Daerden, Vandenbergh, Stojanovic (46' Chatelle)

Anderlecht: Van Steenberghe, Vanden Borre, Kompany, Tihinen, Traore, Deschacht, Zetterberg (88' Baseggio), Vanderhaeghe, Lovre (71' Deman), Wilhelmsson, Jestrovic (80' Mpenza)

Scheidsrechter: Verbist