Anderlecht en Zulte strijden zondag om titel

DONDERDAG, 16 MEI 2013, 22:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Play-off 1 zal pas op de laatste speeldag hun geheim prijsgeven. Anderlecht deed wat het moest doen en won simpel van Lokeren. Zulte Waregem deed hetzelfde tegen Club Brugge. Een onderling duel beslist zondag om de landstitel.


Anderlecht begon aan de partij zonder zijn aanvoerder Biglia. De Argentijn is ziek en kon niet spelen. De Zeeuw nam zijn plaats in. Vooraan kreeg Jovanovic de voorkeur op Bruno. Bij Lokeren ontbrak middenvelder Persoons. Zijn dus overleed vanmorgen.

Na de zes op zes de voorbije twee matchen begon Anderlecht met vertrouwen aan de partij. Het trok het laken meteen naar zich toe, wat resulteerde in een eerste kans voor Mbokani na tien minuten. Hij knalde echter op de benen van Lazic. De Lokeren doelman tikte niet veel later ook een kopbal van de Congolees uit zijn doel.

Het eerste grote nieuws van de avond kwam intussen uit Waregem. Club-verdediger Duarte werd al vroeg uitgesloten na een trekfout op Naessens. Hazard zette de strafschop om en Zulte Waregem op voorsprong. In Lokeren liet het antwoord van Anderlecht niet lang op zich wachten. Halfweg de eerste helft verlengde Wasilewski een voorzet van Jovanovic tot bij Kljestan en de Amerikaan kopte binnen: 0-1 Anderlecht.

Na de openingstreffer voetbalde Lokeren twee kansjes bij elkaar, maar veel gevaar zat hier niet in. Tien minuten voor de rust was het wel alle hens aan dek: Deschacht trok Mokulu neer en Delferière legde de bal op de stip. Proto stopte echter de elfmeter van Maric. Niet veel later mist Harbaoui opnieuw de kans op de gelijkmaker.

In plaats van 1-1 werd het zelfs 0-2. Suarez ontdeed zich van Maric en knalt knap voorbij Maric. Anderlecht kon met een comfortabel gevoel de rust in. Ook in het Regenboogstadion ging met met een 2-0-stand rusten. Het was toen al duidelijk dat de beslissing vandaag niet zou vallen.

Meteen na de pauze besliste Suarez met zijn tweede van de avond de wedstrijd. De Argentijn rondde een sterrencombinatie tussen Praet, Mbokani en Jovanovic knap af. In Waregem bracht Donk weer even spanning, maar dit was van korte duur. De Fauw en Leye diepten de kloof rond het uur uit tot 4-1.

Nu duidelijk was dat de overwinning binnen was en de beslissing zondag zou vallen, mocht Mbokani gaan rusten. De partij bleef boeiend met kansjes over en weer, maar Anderlecht hield de controle. Met een pegel zette De Zeeuw zelfs nummer vier op het bord. Via een own-doelpunt van Nuytinck en een treffer van Taravel redde Lokeren alsnog de eer.

Door deze zege en de overwinning van Zulte Waregem, het werd uiteindelijk 5-2, valt de beslissing zondag op de laatste speeldag. Anderlecht begint dan in eigen huis met een voorsprong van twee punten aan de partij. Een gelijkspel volstaat om voor de 32e keer kampioen te worden.


Score: 2-4
Goal(s): 25' Kljestan 0-1, 45' Suarez 0-2, 48' Suarez 0-3, 76' De Zeeuw, 82' Nuytinck (own) 1-4, 87' Taravel 2-4

Lokeren: Lazic, Galitsios, Mij. Maric, Taravel, El Mouataz, Trompet (86' Saglik), Leko (75' Dutra), Overmeire, Mokulu, Harbaoui, De Pauw (70' Walter)
Anderlecht: Proto, Wasilewski, Kouyaté, Nuytinck, Deschacht, De Zeeuw, Kljestan, Suárez (80' Iakovenko), Praet (73' Odoi), Jovanovic, Mbokani (60' De Sutter)

Geel: 13' El Mouataz, 35' Deschacht, 87' Wasilewski
Rood: Geen

Scheidsrechter: Sebastien Delferière
Stadion: Daknam



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.