Anderlecht - Charleroi: 5-2

ZONDAG, 25 AUGUSTUS 2013, 19:54 - Michaël

Zondagavond speelde Anderlecht de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen en één ding kan je al zeggen: paars-wit weet de goal van de tegenstander te vinden. Anderlecht scoorde al 13 keer dit seizoen, daar komen er nu 5 bij.

John van den Brom gaf Dennis Praet en Luka Milivojevic een nieuwe kans. Nieuwkomer N’Sakala en Tielemans startten op de bank. Bij Charleroi was Martos is out maar de bezoekers konden wel terug rekenen op Kaya die na een blessure opnieuw bij de kern aansloot.

Paars-wit startte gretig aan de wedstrijd en greep de Zebra’s meteen naar de keel. Na amper 20 minuten viel de openingsgoal. Acheampong wou Kljestan bedienen maar de bal belandde bij Suarez. Die verraste Mandanda met een lage schuiver en zo stond de 1-0 op het scorebord. Enkele minuten later stond het gelijk dankzij Mohamed Daf: 1-1.

Lang kon Charleroi van deze voorsprong niet genieten want Acheampong doet zijn naam van snelle jongen alle eer aan. Zijn schot belandde echter op de paal maar Suarez stond klaar en legde het leer in het doel: 2-1.

De tweede helft begon nog sneller dan de eerste, want na amper twee minuten stond het al 3-1, en opnieuw was het Suarez. Een hattrick voor de Argentijn, wel geen zuivere. De ballen vlogen rond de oren van de doelmannen want Charleroi kwam weer aansluiten met een doelpunt van Pollet: 3-2.

Maar ook nu kon Charleroi niet lang vieren want Bram Nuytinck bracht paars-wit terug op ruime voorsprong: 4-2. En het was nog niet gedaan, want Massimo Bruno was ook nog van de partij. Hij tikte een assist van Milivojevic tegen de netten en maakte zo zijn vijfde van het seizoen. 5-2.

Van den Brom voerde 10 mintuten voor tijd drie wissels tegelijkertijd door. Waarbij Suarez, Kouyaté en Acheampong mochten rusten. Suarez maar vooral Acheampong werden getrakteerd op een enorm applaus van het aanwezige publiek.

Doelpunten vielen er niet meer, maar met een 5-2 kan je niet anders dan tevreden zijn.

Score: 5-2
Goal(s): 20' Suarez 1-0, 27' Daf 1-1, 31' Suarez 2-1, 47' Suarez 3-1, 54' Pollet 4-2, 57' Nuytinck 4-2, 74' Bruno 5-2

Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyaté (79’ Mbemba), Nuytinck, Deschacht, Bruno, Milivojevic, Praet, Kljestan, Acheampong (79’ Najar ), Suarez (79’ Cyriac)
Charleroi:Mandanda, Marinos, Vervoort, Willems, N'Ganga, Milicevic (80’ François), Kumedor (59’ Marcq), Daf, Houdret (59’ Thiaré), Kaya, Pollet.

Geel: 45' Kumedo

Scheidsrechter: Vervecken
Stadion: Constant Vanden Stockstadion