Terechte nederlaag voor zwak Anderlecht

ZONDAG, 22 SEPTEMBER 2013, 16:23 - Michaël

Anderlecht kan geen topwedstrijden meer winnen, dat bewijst het ook tegen Club Brugge waar het zondagnamiddag met 4-0 de boot in ging. Paars-wit kwam gewoonweg aanvallend niet aan de bak.

John van den Brom had geen verrassingen in de opstellingen maar misschien had hij beter verschillende spelers thuisgelaten.

Aanvallend stelde Anderlecht niets voor, noch in de eerste, noch in de tweede helft. Enkel Matias Suarez kon het de Brugse verdediging enigszins moeilijk maken. Aan de rust stond het 1-0, dit na een omgezette penalty door Timmy Simons nadat Luka Milivojevic een fout beging in het strafschopgebied.

Van het koningsduo Mitrovic - Suarez was niet veel te merken en ook Kljestan, Milivojevic en een resem anderen waren blijkbaar met hun hoofd ergens anders. Wie had gehoopt op een betere tweede helft was er aan voor de moeite want het ging alsmaar bergaf.

Lestienne kon in de 58ste minuut de 2-0 op het scorebord zetten en naar het einde toe werd de afstraffing nog groter. Kouyaté leidt dom balverlies en daar kon Lestienne dankbaar van profiteren: 3-0. En nog was het niet gedaan want Sobota maakte de vernedering voor Anderlecht compleet: 4-0.

Als het zo blijft doorgaan mogen we nog gaan hopen dat we bij de top 6 eindigen ... .

Score: 4-0
Goal(s): 31' Simons 1-0 (pen), 58' Lestienne 2-0, 75' Lestienne 3-0, 87' Fatai 4-0

Club Brugge:Ryan, Meunier, Engels, Mechele, Hogli, Simons, Odjidja (88' Adu), Jorgensen, Sobota, Lestienne (85' Refaelov), De Sutter (79' Fatai)
Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyate, Mbemba, N'Sakala, Bruno (70' Cyriac), Milivojevic (46' Praet), Kljestan, Acheampong, Suarez, Mitrovic (65' Tielemans)

Geel: Ryan, Meunier, Simons, De Sutter, Milivojevic, Acheampong
Rood: Mitrovic

Scheidsrechter: Gumienny
Stadion: Jan Breydel