Club is kampioen na draw tegen Anderlecht

ZONDAG, 15 MEI 2005, 17:11 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Club Brugge heeft zondag de Belgische landstitel voetbal gewonnen, voor de 13de keer in z'n geschiedenis. Op de 33ste speeldag speelden de West-Vlamingen in eigen huis 2-2 gelijk tegen Anderlecht.


Brugge begon het beste en scoorde in de eerste minuut al langs Ceh toen de verdediging in de wind werd gezet. Anderlecht had het moeilijk en verloor de slag op het middenveld omdat Mpenza en Wilhelmsson te ver vooraan bleven. Toch kon paars-wit enkele keren dreigen, maar ook Brugge deed dat. Aruna kreeg nog geel na een opstootje met de laks fluitende Gumienny.

Kort voor de rust kon Anderlecht gelijk maken. Zetterberg leverde een corner af, Jestrovic kopte op de lat, maar in de herneming kopte Tihinen binnen: 1-1.

Toch incasseerden de Brusselaars nog een tegendoelpunt, toen Zitka knullig over de bal sprong en die tergend traag over de lijn rolde.

Anderlecht herpakte zich na de rust en drukte Brugge weg. Het stapelde de kansen op, maar kon niet afwerken.

Een half uur voor tijd viel de goal dan toch, toen Jestrovic over Butina binnen kopte: 2-2.

RSCA probeerde daarna Brugge nog schaak-mat te zetten en creëerde verschillende goede kansen, maar het kwam niet meer tot scoren. De beste was voor Aruna die alleen door kon gaan op Butina. Hij werd langs achteren getackled, maar Gumienny trok onbegrijpelijk geen kaart...

Doelpunten: 1' Ceh 1-0, 36' Tihinen 1-1, 38' Ceh 2-1, 55' Jestrovic 2-2

Club Brugge: Butina, Cornelis, Simons, Rozehnal, Maertens, Klukowski, Englebert, Clement, Ceh, Verheyen, Lange (90' Ishiaku)
Anderlecht: Zitka, Vanden Borre, Tihinen, Kompany, Deschacht, Vanderhaeghe, Zetterberg (81' Hasi), Wilhelmsson, Mpenza (62' Lovre), Jestrovic (79' Iachtchouk), Aruna

Rode kaarten: geen
Scheidsrechter: Gumienny
Toeschouwers: 27.734