Anderlecht - Ibrahimovic: 0-5

WOENSDAG, 23 OKTOBER 2013, 22:32 - Michaël

Hij kwam, hij zag en hij scoorde: Zlatan Ibrahimović. Ook de derde groepswedstrijd heeft Anderlecht niet kunnen winnen van PSG. Iedereen had het wellicht verwacht maar stiekem ook wel gehoopt op een een mirakel.

Dat mirakel kwam er niet, integendeel. Ook al begon John van den Brom met een versterkt middenveld, lang kon de ploeg niet stand houden. Welgeteld 17 minuten speelde Anderlecht mee en creëerde het enkele kansjes, daarna was het game over.

Ibrahimović toverde namelijk tegen Anderlecht zowaar een loepzuivere hattrick uit zijn mouwen. Zijn drie doelpunten waren gewoonweg pareltjes, onmogelijk om ze op papier te beschrijven.

Bij het derde doelpunt stond het Anderlechtpubliek zelfs recht, niet om naar huis te gaan, maar om te applaudisseren. Wat wil je, de Zweed trapte van op zo'n 30 meter de bal staalhard in de winkelhaak.

Aan de tweede helft begon Van den Brom met Frank Acheampong in de ploeg en kon paars-wit enkele kansen creëren, waaronder een harde trap van Gillet. Maar ja, daar was dan Edinson Cavani die droogjes de 0-4 in het mandje legde. Om de afgang - want dat was het wel aan het worden - compleet te maken legde Ibrahimovic de 0-5 in de verste hoek, via de paal, binnen.

Gelukkig kon Thomas Kaminski vijf minuten voor tijd de bal twee keer goed afstoppen om zo de 0-6 te voorkomen. Cyriac kon vlak voor affluiten bijna nog het eerreddend doelpunt binnentrappen maar de Parijse doelman was bij de pinken. Eindstand: 0-5

Anderlecht ook nu weer met lege handen achter in de Champions League. Het enige wat ze kunnen doen is deze kater doorspoelen met een klinkende overwinning tegen Standard.

Score: 0-5
Goal(s): 17' Zlatan Ibrahimovic, 22' Zlatan Ibrahimovic, 36' Zlatan Ibrahimovic, 52' Cavani 0-4, 62' Ibrahimovic 0-5

RSC Anderlecht:Kaminski, Mbemba, Kouyate, Nuytinck, N'Sakala, Gillet, Kljestan, Tielemans, Praet (72' Milivojevic), Suarez (46' Acheampong), Mitrovic (72' Cyriac)
PSG:Sirigu, Van der Wiel, Marquinhos, Alex (56' Camara), Maxwell, Verratti, Motta, Matuidi (63' Rabiot), Lavezzi (71' Lavezzi), Ibrahimovic, Cavani

Geel: N'Sakala

Scheidsrechter: David Fernández Borbalán
Stadion: Constant Vanden Stock