Anderlecht wint nipt tegen Bergen: 2-1

ZATERDAG, 21 MEI 2005, 22:03 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht kon pas in de slotfase afstand nemen van de rode lantaarn Bergen. Ref Bourdouxhe eiste een hoofdrol op door Aruna in zijn mogelijk laatste wedstrijd uit te sluiten.


Anderlecht begon met Zetterberg en Kompany op de bank. Vanderhaeghe stond centraal achterin en Hasi op het middenveld, net als Gerk. Misschien ook daarom dat het heel wat voeten in de aarde had voor Anderlecht om het gedegradeerde Bergen te verslaan.

Er leek nochtans geen vuiltje: Anderlecht speelde aan een gezapig tempo en creëerde af en toe kansen, maar Jestrovic wrong ze allemaal de nek om. Aruna opende de score voor Anderlecht: 1-0. De Ivoriaan nam de bal handig mee en werkte perfect af.

Maar Bergen wilde niet van wijken weten en benutte de gaten op het middenveld. Toch kwamen er niet echt veel kansen voor de rood-witten.

Na de rust stelde Milas verrassend gelijk, nadat Deschacht de bal had weggegeven: 1-1. Anderlecht, met zijn 10'en na onterecht rood voor Aruna, haalde de zege toch nog binnen. Maar dat gebeurde pas helemaal op het einde: vanaf de stip scoorde topschutter Jestrovic: 2-1.

Doelpunten: 19' Aruna 1-0, 59' Milas 1-1, 87' Jestrovic 2-1 (pen)

Anderlecht: Zitka, Deschacht, Tihinen, Vanden Borre, Lovre (55' Kompany), Vanderhaeghe, Hasi (77' Baseggio), Gerk (55' Zetterberg), Wilhelmsson, Aruna, Jestrovic
Bergen: Werner, Billy, Nibombe, Souza Guedes (91' Cortes), Junior (88' Vilarino), Milas, Londo (75' Gadiaga), Vervalle, Gousse, Njock, La Placa

Rode kaart: 63' Aruna
Scheidsrechter: Bourdouxhe
Toeschouwers: 23.767