Anderlecht wint met kleinste verschil

ZONDAG, 10 NOVEMBER 2013, 19:54 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht kon een goede zaak doen dit weekend, en dat deed het ook door met 0-1 te winnen van Genk dat 80 minuten lang met tien man speelde nadat Kara rood kreeg voor een zware tackle op Frank Acheampong.


John van den Brom verraste met Andy Najar in de basis. De zieke Bram Nuytinck stond niet op het scheidsrechtersblad. Tijdens de opwarming viel Olivier Deschacht uit, waardoor Youri Tielemans zijn opwachting mocht maken op het veld.

De vlam was in de Cristal Arena al direct in de pan want na amper tien minuten moest de thuisploeg verder met tien man na een oververdiende rode kaart voor Kara. Hij ging met twee voeten recht vooruit op Acheampong.

In de eerste twintig minuten zagen we een boeiende wedstrijd maar daarna ging Genk als een blok verdedigen, iets waar Anderlecht niet direct een antwoord op kon vinden. Nadien zag Mario Been ook nog eens Jelle Vossen uitvallen, hij had last van de knie.

Anderlecht had overduidelijk balbezit maar het doelpunt wou maar niet vallen. Tijdens de rust greep Van den Brom in en liet Luka Milivojevic in de kleedkamer. In zijn plek kwam Massimo Bruno in een poging de Limburgse muur te doorbreken.

Dat hielp want de paars-witte druk voor het doel van Köteles nam toe. Al duurde dat niet lang want het spel begon te slabakken, Genk kwam zelfs beter in het spel. Anderlecht vond maar geen antwoord op de manier hoe Genk het duel aanpakt.

Volledig tegen de gang van het spel in, eerlijk is eerlijk Anderlecht bakte er niets van, dook Chancel Mbemba op voor de goal en kopte de bal binnen: 0-1.

Toch was het pompen of verzuipen voor de troepen van Van den Brom die zijn spelers aanporde om te voetballen want Anderlecht werd in de laatste minuten helemaal weggedrukt. Genk speelde het spel smerig en de fouten stapelden zich bij de thuisploeg op. Toch hield paars-wit het vol en zo bleef de 0-1 op het scorebord staan.

Paars-wit heeft met deze drie punten een uitstekende zaak gedaan want zo sluipt het richting Standard dat vandaag tegen Club Brugge op een 0-0 is blijven steken. Over het gebrachte voetbal zullen we maar niet te veel woorden vuil maken want dat was echt ondermaats.

Score: 0-1
Goal(s): 78' Mbemba

Genk:Koteles, Anele, Kara, Koulibaly, Tshimanga, Buffel, Hyland, Gorius (79' Kumordzi) De Ceulaer (86' Ojo) , Camus, Vossen (35' Simaeys)
Anderlecht:Kaminski, Najar, Kouyate, Mbemba, Tielemans, Milivojevic (46' Bruno) , De Zeeuw, Kljestan, Praet, Mitrovic, Acheampong

Geel: Buffel, Tielemans, Hyland
Rood: Kara

Scheidsrechter: Tim Pots
Stadion: Cristal Arena