Matig Anderlecht telt Genk uit

ZONDAG, 2 MAART 2014, 21:32 - Skyhawk

Anderlecht heeft zijn wagonnetje terug bij de top twee aangehaakt na een 2-0 overwinning tegen Genk. Het volgt nu op vijf punten van Club, dat Standard klopte. Mitrovic en Pollet scoorden voor Anderlecht.

Coach Van den Brom had andermaal een onaangename verrassing in petto: hij posteerde Mbemba op het middenveld. Tijdens de volledige eerste helft bakte Anderlecht er dan ook niks van. Het ontbrak de thuisploeg aan inspiratie en de weinige kansen waren eerder een gevolg van toevalligheden dan van goed samenspel. Enkel Najar kon het verkleumde publiek verwarmen met geslaagde dribbels en een gevaarlijk afstandsschot. Gillet had de beste kans voor Anderlecht, maar hij vond een Genks been op zijn weg naar doel. Buffel was dichtbij de openingsgoal voor Genk, maar hij kon al vallend niet voldoende afwerken.

Na de rust werd Mbemba vervangen door Vargas. De Venezolaan bracht meer vuur in de aanval. Anderlecht ging een kwartier lang op het gaspedaal staan en de dreiging volgde al snel. Uiteindelijk was er toch een blunder van Cissé nodig om Mitrovic op weg te zetten naar de 1-0. De Serviër mocht moederziel alleen op Van Hout afgaan. Hij werkte via de paal af. Niet veel later had de spits nog twee uitgelezen kansen om de score te verdubbelen. Tot twee maal toe werd hij diep gestuurd, maar telkens liet hij zich aftroeven door terugkerende Genkse verdedigers.

Toen Kara op de knie van Mitrovic ging staan, was de wedstrijd gespeeld: de speler kreeg rood. De bezoekers, die zo al niks klaar kregen, waren nu volledig uitgeteld. In blessuretijd, zette Pollet de 2-0 nog op het scorebord. Voor Genk wacht nog een moeilijke strijd om plaats zes. Anderlecht heeft nog twee matchen om de schade op Brugge en Standard te beperken.