Anderlecht gaat als koploper de slotweek in

ZONDAG, 11 MEI 2014, 20:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na 38 speeldagen heeft Anderlecht zich voor het eerst op kop genesteld in de Jupiler Pro League. Het doet dit na een 4-0-overwinning tegen Genk. Als paars-wit de komende twee duels wint, behaalt het zijn derde landstitel op rijv


Anderlecht begint met Bruno in plaats van de geschorste Mitrovic en de Waalse flankaanvaller toont meteen zijn plaats waard te zijn. Op het kwartier wordt hij bediend door Kouyaté. Bruno blijft heerlijk koel en trapt Anderlecht op voorsprong.

Na het openingsdoelpunt verwatert het spel. Anderlecht zakt te ver terug en Genk wacht af. Vanden Borre en Kouyaté tonen zich wel, maar de ijverigste van allemaal is Bruno. Op slag van rust versiert Anderlecht nog enkele kansjes via Mbemba en Cyriac. Wanneer iedereen zich opmaakt om koffie te gaan drinken, bedient Tielemans met een prachtige dieptepass Najar. De WK-ganger snijdt naar binnen en knalt het leer hard in de hoek: 2-0.

Na de pauze komt het eerste gevaar opnieuw van Bruno. Het is slechts uitstel. Na tien minuten in de tweede periode is de flankaanvaller, die voetbalt als herboren, opnieuw gevaarlijk en dit keer is het wel raak. Köteles is kansloos op zijn gekruist schot en hij beslist de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg: 3-0.

Offensief is Genk onmondig en voor het grootste gevaar zorgt verdediger Mbodj. Zijn kopbal is echter niet goed gericht. Coach Hasi speelt intussen op zeker door Mbemba, die op vier gele kaarten staat, te vervangen door Gillet. Deze is niet veel later dichtbij een vierde doelpunt, maar Köteles en de paal verhinderen dit. De Genk-doelman houdt ook Bruno van een derde doelpunt.

Het vierde thuisdoelpunt komt uiteindelijk op naam van Praet. Negen minuten voor tijd rond hij een knappe aanval van Vanden Borre en Najar af. In het slot mogen ook Acheampong en Pollet nog even invallen en die laatste is nog dicht bij de forfaitcijfers. Na dom balverlies van Mbodj laat hij de reuzekans echter liggen.

Het blijft 4-0 en zo komt Anderlecht voor het eerst dit seizoen aan de leiding. Het heeft evenveel punten als Club Brugge, maar omdat paars-wit één winstpartij meer heeft, is het in het voordeel. Nog twee keer winnen tegen Zulte Waregem en Lokeren en Anderlecht mag zijn derde landstitel op rij vieren.

Score: 4-0
Goal(s): 17' Bruno 1-0, 45+1' Najar 2-0, 54' Bruno 3-0, 81' Praet 4-0

Anderlecht:Proto, Vanden Borre, Mbemba (72' Gillet), Nuytinck, Deschacht, Najar (83' Acheampong), Kouyate, Tielemans, Praet, Bruno, Cyriac (85' Pollet)
Genk:Köteles, Anele, Walsh, Mbodj, Tshimanga, Buffel, Hyland, Gorius, Camus (56' Schrijvers), Mboyo en Vossen

Geel: /
Rood: /

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion