Anderlecht op een diefje naar 9 op 9

ZONDAG, 10 AUGUSTUS 2014, 19:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zonder goed te voetballen heeft Anderlecht ook zijn derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Een kopbal van Mitrovic op slag van rust volstond voor paars-wit om het maximum van de punten te behouden.


De avond begin nochtans mooi voor Anderlecht. Silvio Proto neemt na een blessure zijn plaats tussen de palen weer en in Cheikhou Kouyaté komt zijn publiek uitwuiven door de aftrap te geven.

Anderlecht begint slordig aan de wedstrijd en een afstandschot van Najar zorgt voor het eerste gevaar. Mandanda pakt zonder moeite. Paars-wit slaagt er niet in de wedstrijd te kruiden. Het speelt traag en voorspelbaar en slaagt er amper in om kansen bij elkaar te voetballen.

Kort voor de rust neemt Najar initiatief op rechts, maar zijn schot is niet echt gevaarlijk. Wanneer iedereen wakker wordt om tijdens de rust even de benen te strekken, slaat paars-wit toch toe. Vanuit het niets dropt N'Sakala de bal op het hoofd van Mitrovic en de Serviër kopt krachtig in doel: 1-0.

Na de pauze is het niet veel beter wat Anderlecht op de mat brengt. Op het uur grijpt Hasi in en hij brengt Suarez en Kabasele voor Cyriac en Milivojevic. Veel levert het niet op. Suarez is minder aanwezig dan de voorbije matchen en het is in tegendeel Charleroi dat de bal heeft en tot kansjes komt. Zo komt Proto gevat tussen op een schot van Marcq.

Pas in de laatste tien minuten komt Anderlecht opdraven voor het doel van Mandanda. Eerst gaat Kabasele alleen op de Charleroi-doelman af, maar hij heeft enkel oog voor het schot en dat wordt door Mandanda eenvoudig gepakt. Suarez doet niet veel later exact hetzelfde, maar hij schiet over. Tussendoor moest Mandanda wel tussenbeide komen op een poging van de Argentijn.

Ook in de vijf minuten toegevoegde tijd verandert er niets meer en zo behaalt Anderlecht op een diefje 9 op 9. De conclusie is dezelfde als na de vorige wedstrijden: Hasi heeft nog heel wat werk voor de boeg en een kwaliteitsinjectie is meer dan welkom.

Score: 1-0
Goal(s): 45' Mitrovic 1-0

Anderlecht:Proto, N'Sakala, Mbemba, Nuytinck, Deschacht, Najar (82' Dendoncker), Milivojevic (60' Kabasele), Tielemans, Praet, Cyriac (60' Suarez), Mitrovic
Charleroi:Mandanda, François, Martos, Dewaest, Nganga (72' Marinos), Ndongala (65' Kebano), Diandy (82' Rossini), Marcq, Tainmont, Kitambala, Fauré

Geel: 2' François
Rood: /

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.