Anderlecht op een drafje langs Oostende

ZONDAG, 14 DECEMBER 2014, 19:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor het eerst sinds 20 september heeft Anderlecht nog eens een thuiswedstrijd gewonnen. Tegen Oostende werd het 3-0. Praet en Mitrovic stelden halfweg de eerste helft de overwinning al veilig.


Anderlecht begont met Dendoncker naast Tielemans en rechts op het middenveld maakte Najar zijn wederoptreden. De les van vorige week was duidelijk geleerd en Anderlecht startte gretig. Flanken Acheampong en Najar zorgden meteen voor dreiging en Mitrovic kwam net te kort om de score te openen.

Praet lukte hier wel in. Na een knappe combinatie op links met N'Sakala en Acheampong trapte de nummer tien het leer mooi in de volley voorbij Ovono: 1-0. Amper drie minuten later belandde een afgeblokte bal van Najar bij Mitrovic en die kopte de 2-0 tegen de touwen. De Serviër vierde ditmaal sober: met zijn handen vormde hij een hartje.

Na de twee doelpunten zakte het tempo. Paars-wit controleerde en zorgde via Najar nog voor enige dreiging. Ook Praet en Mitrovic waren nog dichtbij een derde treffer, maar Ovono stak er telkens een handje voor.

Na de pauze duurde het even voor de wedstrijd weer onder stoom kwam. Anderlecht voetbalde op zekerheid en Oostende slaagde er niet in om veel klaar te maken. Al probeerde Canesin met een schot vanuit een scherpe hoek wel om Proto te verrassen.

Op het uur kwam het derde doelpunt dan toch op het bord. Dendoncker laat een voorzet van Najar lopen voor Mitrovic, maar die mist zijn schot. Praet staat echter goed opgesteld om de bal alsnog tegen de touwen te jagen: 3-0 en wedstrijd nu helemaal gespeeld.

De wedstrijd kabbelde naar het einde, maar tien minuten voor tijd vliegt het vuur toch nog even in de pan wanneer Mitrovic en Ruytinckx het met elkaar aan de stok krijgen. De Serviër kwam na een luchtduel neer op Schmisser en werd uitgedaagd door Ruytinckx, die hem een tikje gaf. Mitrovic liet zich vangen en reageerde. Beide spelers kregen geel. Ook Ovono, die probeerde te bemiddelen, kreeg geel.

In de laatste minuten kregen Canesin en Praet nog een applausvervanging. Het Anderlecht-publiek toonde dat het de Braziliaan nog steeds in het hart draagt. De wedstrijd eindigde met een nieuw opstootje, ditmaal tussen Coulibaly en Deschacht. De KVO-spits deelde een forse tik uit aan Deschacht, die zich revancheerde met een stevige tackle. Ook hier kregen beiden geel.

Score: 3-0
Goal(s): 20' Praet 1-0, 23' Mitrovic 2-0, 61' Praet 3-0

Anderlecht:Proto, Vanden Borre, Mbemba, Deschacht, N'Sakala, Najar, Dendoncker, Tielemans, Praet (86' Cyriac), Acheampong (82' Conté), Mitrovic
KV Oostende:Ovono, Coussement, Brillant, Schmisser, De Schutter, Jonckheere (70' Ruytinckx), Jali, Berrier (55' Wilmet), Siani, Canesin Matos (83' Blazevic), Coulibaly

Geel: 80' Mitrovic, 80' Ruytinckx, 80' Ovono, 90' Deschacht, 90' Coulibaly
Rood: /

Scheidsrechter: Wim Smet
Stadion: Constant Vanden Stock-stadionanderlecht-online forum