Anderlecht smeert Club 3-1 nederlaag aan

ZONDAG, 10 MEI 2015, 16:27 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Het kon dé kampioenwedstrijd zijn, toch als je keek naar de sfeer die er was. En een kampioenenwedstrijd werd het eigenlijk ook wel wat want paars-wit won in dit topduel met 3-1 van Club Brugge!


45 seconden, meer had Andy Najar niet nodig om de bal in de netten van Ryan te trappen en zo de 1-0 op het scorebord te zetten. Het stadion ontplofte zowaar van vreugde.

Deze wedstrijd wordt oorlog, had Herman Van Holsbeeck vooraf gezegd en dat zagen we op het veld in de vorm van heel goed voetbal en een furieus Anderlecht die het Club enorm moeilijk maakte.

Pas na een half uur kwamen de bezoekers wat meer in de wedstrijd maar in het paars-witte doel stond een doelman met de naam Davy Roef. Wat hij uit zijn hoed toverde om de ballen uit de netten te houden, het was niet voor mogelijk te houden.

Vlak voor rust kreeg Club nog een vrije trap maar de bal week af op een Anderlecht-speler en belandde zo in de handen van Roef.

In de tweede helft bleef Tom De Sutter binnen en kwam Obbi Oulare als nieuwe diepte spits fungeren. Maar ook nu weer was Roef er steeds op tijd bij, tot grote ergernis van Michel Preud'homme en anderen op de bank.

Anderlecht liet zich echter niet kennen en dankzij Mitrovic verdubbelde de score: 2-0. De Serviër kopte een hoekschop hard in de Brugse netten. Toch was het niet één rozengeur en maneschijn want Refaelov kon in de 66e minuut de aansluitingstreffer binnen leggen: 2-1. Even nadien moest Steven Defour noodgedwongen naar de kant met krampen (en een lichte blessure?), Michaël Heylen kwam in zijn plek.

Het werd nog een lastig slotkwartier voor Anderlecht, je kon duidelijk zien dat de snelle start zijn tol begon te eisen bij de spelers. Zo mocht ook Anthony Vanden Borre zes minuten voor tijd naar de kant en kwam Maxim Colin het veld op. Ook al was het vat bij de meeste spelers op, toch wist Dennis Praet met zijn laatste krachten de 3-1 op het scorebord te zetten, dit in de voorlaatste minuut. Even nadien mocht de Leuvenaar gaan rusten en mocht Leya Iseka nog wat speelminuten prikken.

Dankzij deze overwinning komt Anderlecht op de gedeelde tweede plek met Club Brugge. Toch heeft paars-wit het voordeel dankzij één duel meer gewonnen. Gent blijft leider met twee punten meer dan Anderlecht en Club.

Score: 3-1
Goal(s): 1' Najar 1-0, 54' Mitrovic 2-0, 66' Refaelov 2-1, 89' Praet 3-1

RSC Anderlecht:Roef, Vanden Borre (83' Colin), Mbemba, Deschacht, Acheampong, Dendoncker, Defour (72' Heylen), Tielemans, Praet (90' Iseka), Najar, Mitrovic
Club Brugge:Ryan, Meunier (87' Storm), Duarte, Mechele, De Bock, Simons, Vormer, Vazquez, Refaelov, De Sutter (46' Oulare), Izquierdo (76' Coopman)

Geel: 15' Tielemans, 27' De Sutter, 70' Refaelov, 87' Oulare, 90' Mitrovic
Rood: -

Scheidsrechter: Serge Gumienny
Stadion: Constant Vanden Stockanderlecht-online forum