Anderlecht verliest punten

ZONDAG, 28 AUGUSTUS 2005, 19:56 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Na een uitermate spannende wedstrijd tegen Genk heeft Anderlecht zijn eerste punten verloren. Anderlecht kwam 0-2 voor waarna Genk tot 3-3 terug kwam. Anderlecht speelde met 10 na een uitsluiting van Vanden Borre.


Bij Anderlecht stond voor de eerste keer Silvio Proto onder de lat. Daniel Zitka deed het nochtans niet onaardig. Aan de overkant zag hij zijn doublure bij de Rode Duivels staan: Jan Moons. In de 1e helft hadden onze nationale doelmannen weinig werk. Het leek wel of Genk en Anderlecht nog niet uit hun Europese roes ontwaakt waren.

Groot was ook de verbazing toen vlak voor de rust alsnog een doelpunt uit de lucht viel. Mpenza ging diep, kreeg de bal van Zetterberg en rondde mooi af.

Gelukkig voor de fans ging na de rust de spektakelwaarde de hoogte in. Het publiek zag nog 5 doelpunten.

Eerst bracht Mpenza de bezoekers op 0-2. Hij had de bal maar binnen te leggen, want Jan Moons bleef liggen na een botsing.
Toen besloot de wederom zwak fluitende De Bleeckere om een hoofdrol op te eisen. Vanden Borre kreeg een tweede keer geel na een onschuldige botsing met een Genk-speler. Dit was trouwens niet de enige uitschuiver van de man in het zwart. Eerder gingen ook twee penaltyfouten (één voor Genk en één voor RSCA) aan hem voorbij. Ook Jestrovic was al eens hard aangepakt, zonder gevolg. Dit onderstreept nogmaals het bedenkelijke niveau van de arbitrage in België.

De Limburgers geloofden er plots weer in. Binnen de 2' bracht het de bordjes weer gelijk: Vandooren met kop en Proto grabbelde naast de bal. Daarna Cornelis met een knal.

Nog was Anderlecht niet uitgeteld: uitblinker Mbo Mpenza scoorde zijn 3e. Dan ging Proto opnieuw onder de bal en Mikulic maakte de 3-3.

UITSLAG: 3-3 ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Goals: 45' en 61' Mpenza 0-1 en 0-2 73' Vandooren 1-2, 74' Cornelis 2-2 80' Mpenza 2-3, Mikulic 3-3

Racing Genk: Moons, Cornelis, Matoukou, Mikulic, Sigurdsson (66' Soetaers), Beslija, Oliseh, Vandooren, Daerden, Vandenbergh, Stojanovic (66' Peeters)
Anderlecht: Proto, Vanden Borre, Kompany, Tihinen, Deschacht, Wilhelmsson (84' Zewlakow), Zetterberg (72' De Man), Vanderhaeghe, Goor, Jestrovic (60' Delorge), Mpenza

Geel: Oliseh, Vandooren, Kompany, Goor, Jestrovic
Rode kaart: 70' Vanden Borre (2x geel)