Moeizame overwinning voor Anderlecht

ZATERDAG, 5 NOVEMBER 2005, 19:52 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Charleroi heeft deze avond Anderlecht het niet makkelijk gemaakt maar toch is paars-wit er in geslaagd om de overwinning te behalen. Het werd 3-1 in het Astridpark.

Trainer Vercauteren had de herstelde Vanden Borre op het middenveld gezet en daar voelde de jongeling zich uitstekend thuis. VDB opende cool de score, na een sublieme voorbereiding van Wilhelmsson.

Jestrovic, die de voorkeur had gekregen op Mpenza, miste een grote kans op de 2-0 en de goal viel aan de overkant. Sterchele bewees zijn scherpte. Lang bleef die gelijkmaker echter niet op het scorebord staan, want een minuut later scoorde Wilhelmsson de 2-1. De ruststand.

Kort na de pauze kopte Tihinen de 3-1 binnen en plooide een duidelijk vermoeid Anderlecht meteen terug. Charleroi bleef jagen, maar kon niet meer scoren. Al werd een tweede goal van Sterchele onterecht afgekeurd en moest de ingevallen Mpenza nog een doelpoging van Defays van de lijn keren.

SCORE: 3-1

Goals: 13' Vanden Borre (1-0), 25' Sterchele (1-1), 27' Wilhelmsson (2-1), 51' Tihinen (3-1)

Anderlecht: Proto, Juhasz, Zewlakow, Jestrovic (71' Mpenza), Goor, Wilhelmsson, Zetterberg, Akin (Deschacht), Tihinen, De Man, Vanden Borre (60' Vanderhaeghe)
Charleroi: Laquait, Defays, Varga, Ribault, Chabaud, Kraouche (67' Akgul), Sterchele, Keré, Detal, Dos Santos Costa, Christ (67' Camus)

Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe
Geel: 82' Akgul
Toeschouwers: 24706anderlecht-online forum