RSCA wint moeizaam van Charleroi

VRIJDAG, 17 OKTOBER 2003, 22:37 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht won met 0-1 van Charleroi, dat verdienstelijk speelde. Bij paars-wit maakten Vanderhaeghe en Kolar hun rentree na blessure. Ook Wilhelmsson viel in. Zetterberg kreeg de voorkeur op Baseggio maar kon niet overtuigen.


Anderlecht had zijn schaapjes snel op het droge. Na een kort genomen corner kon Aruna binnenkoppen. Paars-wit domineerde de partij, al kreeg Charleroi nog een unieke kans. De enige Waalse spits, Traore (Charleroi), moest aan de tweede paal maar binnenduwen maar miste alsnog.
De kans kwam er na een fout in de verdediging. Er werd te lang getalmd om de bal weg te zetten, met doelgevaar voor de Karolo's als gevolg.
Anderlecht was intussen De Boeck kwijtgeraakt. De verdediger verzwikte zijn enkel bij een duel. Traoré (RSCA) verving him goed.

Na de rust kwam Charleroi, dat soms potig speelde, meer opzetten. Traore's (Charleroi) poging stuitte op Zitka en Dufer knalde twee keer over.
Na balverlies kreeg Hendrikx plots de kans op de 0-2, maar hij schoot over. Zo bleef het spannend tot het einde, maar RSCA won uiteindelijk.

Doelpunt: 12' Aruna 0-1
Charleroi: Laquait, Kargbo, Defays, Sama, Sylla, Reina, Dufer, Kere (46' Chabaud), Lendvai (75' Detal), Macquet (70' Di Gregorio), Traore
Anderlecht: Zitka, Zewlakow, Kompany, De Boeck (26' Traore), Deschacht, Vanderhaeghe, Hendrikx, Zetterberg (84' Baseggio), Kolar (78' Wilhelmsson), Aruna, Mornar
Rode kaarten: geen
Scheidsrechter: Vervecken



anderlecht-online forum