Anderlecht kan niet winnen: 0-0

ZONDAG, 18 DECEMBER 2005, 19:56 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft weer niet kunnen winnen en laat dus weer 2 punten liggen die nodig zijn om Standard bij te blijven. Het gaat nu de winterstop in en het is hopen dat er niet te veel kernspelers rsca verlaten.


Of Anderlecht toch nog leider wordt zal vanavond beslist worden. Standard moet dan tegen Lierse zijn laatste wedstrijd voor de winterstop spelen. Indien het verliest staat rsca alleen op de eerste plaats met 1 punt meer dan Standard. Maar dat wordt nog afwachten.

Anderlecht speelde een degelijke eerste helft. La Louvière had amper kansen, Anderlecht een hand vol. Toch kwam paars-wit niet tot scoren. Vaak kwam de beslissende pass niet aan of werd er te lang getalmd. Een goal van Pujol werd afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van Delorge.

In de tweede helft was het minder. La Louvière kwam beter in de match en Proto moest de Brusselaars rechthouden. Aan het einde van de tweede helft gaf RSCA nog eens alles, maar Goor zag zijn vrije trap gered worden. Net voor affluiten, had diezelfde Goor nogmaals een goede kans, maar de keeper redde.

Doelpunt: geen

La Louvière: Cordier, Blay, Emeran, Guilmot, Ekani, Teklak, Oliseh, Luntala (85' Rogerio), Vervalle (75' Montoya), Jbari, Tiago (64' Potier)

Anderlecht: Proto, Zewlakow, Kompany, Tihinen, Deschacht, Vanderhaeghe (82' Allagui), Zetterberg (63' Baseggio), Delorge (73' Iachtchouk), Goor, Mpenza, Pujol

Rode kaart: geen
Toeschouwers: 8.000
Scheidsrechter: Van de Veldeanderlecht-online forum