Anderlecht wint vlot van Beveren

ZATERDAG, 18 MAART 2006, 22:03 - Michaël

RSCA heeft deze avond de scheve schaats op STVV weer helemaal recht getrokken. Het ging namelijk thuis winnen met 4-0 tegen Beveren. Al na 26 minuten stond het 2-0, hierdoor blijft Anderlecht aan de leiding van het klassement.

Anderlecht kreeg na 10 minuten al een eerste kans maar Wilhelmsson werd in de 11 meter aangetikt, hij kreeg echter geel ... Enkele minuten later kreeg RSCA dan toch een penalty en kon Zetterberg revanche nemen: 1-0. Drie minuten later bediende Yves Vanderhaeghe Frutos, die legde klaar voor Wilhelmsson die makkelijk kon scoren.

Ook in de tweede helft maakte Beveren het Anderlecht nooit lastig. Maar pas in de 73' minuut kon Frutos het lot helemaal bezegelen en werd het 3-0. In de 89e minuut zag Akin ook nog zijn kans om te scoren en stond de einduitslag vast: 4-0.

Doelpunten: 23' Zetterberg 1-0, 26' Wilhelmsson 2-0, 74' Frutos 3-0, 90' Akin 4-0

Anderlecht: Proto, Deschacht, Tihinen, De Man, Zewlakow (73' Vanden Borre), Vanderhaeghe, Goor (83' Tioté), Wilhelmsson, Zetterberg, Akin, Frutos (80' Mpenza)
Beveren: Copa (20' Verhulst), Mahan, Diawara, Junior, Seka (66' Tokpa), Badjan, Fontenette, Zito, Dialito, Dissa (86' Kipre), Gervinho

Gele kaarten: 08' Wilhelmsson, 20' Copa, 25' Junior, 65' Diawara, 71' Badjan