Anderlecht slaat Brugge uit de titelrace

ZONDAG, 26 MAART 2006, 15:10 - Skyhawk

Anderlecht klopte zopas Brugge met 0-2. Door deze overwinning lijken de Bruggelingen definitief uitgeteld voor de titel. Anderlecht vergroot zijn voorsprong tot 3 punten op Standard. Frutos was man van de match met twee goals.

Paars-wit nam de beste start. Het zette Brugge meteen vast op zijn eigen helft en belette het combineren. De regerende landskampioen maakte daardoor veel fouten en hieruit viel dan ook snel de openingstreffer. Vermant kopte slecht weg, Frutos nam de bal aan en knalde de Brusselaars op voorsprong: 0-1 na 8 minuten.

Brugge was aangeslagen en Anderlecht drukte door. Uit de vele West-Vlaamse balverliezen kwamen er echter slechts een paar halve kansen.

Op het half uur kwam Brugge dan toch opzetten. Ze kwamen aan hun eerste kans via een omhaal van Leko. Meteen daarna drukte RSCA weer door, waardoor ze het spel weer in handen namen. Op die manier bleef het 0-1 aan de rust.

In de tweede helft probeerde blauw-zwart de druk te verhogen, maar ze kwamen niet verder dan twee kopballen van Verheyen die de paal scheerden. Aan de overkant had Serhat de 0-2 aan de voet, maar hij miste. Zetterberg deed hem dat even later na.

Toen de doorgebroken Frutos werd neergehaald door keeper Stijnen, maakte Anderlecht aanspraak op een strafschop, maar scheidsrechter Vereecke zag er geen graten in. Dit was meteen de aanzet van een spannend slotkwartier, waarin er nog meer discutabele beslissingen vielen.

Toch kon paars-wit nog scoren. Wilhelmsson maakte de actie en Frutos schoof 5 minuten voor tijd de 0-2 winnen: over and out voor Club Brugge! Dit was ook meteen de eindstand.

Doelpunten: 9' en 85' Frutos 0-1 en 0-2

Club Brugge: Stijnen, Vanaudenaerde (75' Balaban), Maertens, Clement, Klukowski, Vermant, Englebert, Leko (61' Roelandts), Verheyen, Portillo (46' Dufer), Ishiaku
RSC Anderlecht: Proto, Zewlakow, Tihinen, De Man, Deschacht, Vanderhaeghe, Goor, Wilhelmsson, Zetterberg (79' Traoré), Serhat (62' Vanden Borre), Frutos (90' Mpenza)

Gele kaarten: Vermant (C); Deschacht, Vanderhaeghe, Frutos (A)