Anderlecht wint openingswedstrijd: 2-4

ZONDAG, 30 JULI 2006, 22:24 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De eerste competitiematch van Anderlecht werd een succes en dan nog wel tegen Sint-Truiden. Het werd een potige wedstrijd waarin beide teams pittige duels niet uit de weg gingen. Uiteindelijk trok Anderlecht aan het langste eind.


Anderlecht nam in het begin het voortouw en zette STVV stevig onder druk. Vooral de nieuwkomers zoals Van Damme en Tchite lieten zich een paar keer opmerken. Zo kwam er in de derde minuut een mooie kans door een trap van Van Damme naar Boussoufa die doorspeelde naar Tchite maar een verdediger zat er helaas goed tussen. Anderlecht probeert via combinaties over de grond de bal tot vanvoor te brengen en beide ploegen gunnen elkaar geen ruimte. Dan in de 20ste minuut slaagt het noodlot toe voor Anderlecht: Van Damme stopt Munyaneza verkeerd af en krijg terecht rood.

Daarna eist Tchite zijn positie in de spits op en liet enkele mooie staaltjes van zijn kunsten zien. Ondertussen warmde De Man zich op om in de plaats te komen van Biglia die opgeofferd wordt door de rode kaart van Van Damme. Helaas moet De Man door een blessure het veld vroegtijdig verlaten en wordt hij vervangen door Leiva. Die neemt de plaats van Biglia in op het middenveld. Goor schuift een linie naar achter.

De 2e helft begon afwachtend en het werd uitkijken wie het initatief zal nemen. Het was Anderlecht die het beste begon aan de 2e helft want in de 51ste minuut kon het de bal in het doel werken: Tchite bedient knap Goor, die op zijn beurt beheerst binnenkopt (0-1). Maar de vreugde is van korte duur, amper 8 minuten later kan Munyaneza de 1-1 binnenkoppen en kan alles van vooraf aan beginnen. Vanaf dan barst de hel in Staaien los en komt Anderlecht onder druk te staan. Delorge komt zo dicht bij een doelpunt maar Zitka komt niet in gevaar. Exact 10 minuten later heeft Vercauteren reden om een sip gezicht te trekken: 2-1 en het ziet er niet goed uit want Anderlecht staat onder druk en het lijkt er op dat STVV altijd een boebeest zal blijven voor paars-wit want de kanaries krijgen meer en meer kansen en de 3-1 kon al op het scorebord gestaan hebben.

Maar Anderlecht vecht terug en op 13 minuten van het einde staat het 2-2 dankzij een own goal van Nicky Hayen. Kort daarna beging Hassan een fout maar de scheids hield de 2e gele kaart voor de Egyptenaar in zijn zak. Bij Sint-truiden zijn ze van slag en Anderlecht heeft moed geput uit de 2-2. De emoties laaien hoog op: 8 minuten voor het einde en een hoekschop voor Anderlecht. Maar ze slagen er niet in de kans te benutten. Achteraan begint Sint-Ttruiden te verslappen maar een duidelijk vermoeide Boussoufa kon daar niet van profiteren. Legear komt in de plaats van de leeggespeelde Hassan en daarmee zijn al de wissels van Vercauteren opgebruikt. En dan is Tchite daar weer op snelheid en kan de 2-3 binnenleggen op amper enkele minuten van het einde. Niet veel later is het weer Tchite die het verlossende doelpunt maakt: 2-4 en Anderlecht zeker van de 3 punten binnen en start uitstekend aan het seizoen.

Opstelling Anderlecht: Zitka, Deschacht, Van Damme, Juhasz, Vanden Borre, Goor, Biglia (31' De Man, 44' Leiva), Vanderhaeghe, Hassan (88' Legear), Boussoufa, Tchite

Opstelling Sint-Truiden: Deelkens, Mulemo, Wisniowski, Hayen, Delorge, Debroux, Peeters (57' Van Houdt), Simaeys, Hendrikx (57' Sishuba), Buvens, Munyaneza (82' Mbonabucya)

Score: 2-4

Doelpunten: 51' Bart Goor (0-1), 59' Henri Munyaneza (1-1), 69' Asanda Sishuba (2-1), 77' Nicky Hayen (2-2), 88' Mohammed Tchite (2-3), 89' Mohammed Tchité (2-4)

Geel:06' Landry Mulemo , 35' Ahmed Hassan , 37' Sander Debroux , 44' Yves Vanderhaeghe
Rood: 20' Jelle Van Damme

Stadion: Staaien
Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Woutersanderlecht-online forum