Paars-wit pakt een punt na hard bevochten partij

VRIJDAG, 22 SEPTEMBER 2006, 22:47 - Skyhawk

Anderlecht heeft in de blessuretijd zijn eerste nederlaag in ruim een half jaar kunnen vermijden. Goor maakte na 93 minuten de gelijkmaker. Even daarvoor had Camus Charleroi eerst op voorsprong geschoten.

Het was Anderlecht dat de beste start nam. Het had het meeste balbezit, maar na een tiental minuten kwam Charleroi opzetten. Veel kansen vielen er echter niet te noteren. Er was er eentje voor Hassan die knap werd aangespeeld door Frutos, maar zijn schot was te zwak. Verder stonden ook Biglia en Frutos nog aan het kannon. Aan de kan van Charleroi waren Smolders en Oulmers gevaarlijk.

Amper kansen in de eerste helft dus, maar harde duels waren er des te meer. Charleroi verloor al vroeg Akpala, Vanderhaeghe trapte na op zijn vervanger Habibou en kreeg maar geel.

In de tweede helft ging de knokpartij verder. Het werd als maar bitsiger en ook Charleroi coach Matthijsen deed vlotjes mee.

Ondertussen had Anderlecht wel de controle over de partij genomen. Veel doelpogingen leverde dit echter niet op. Frutos en Boussoufa waren er nog het dichtste bij. Ondertussen was ook Tchité komen invallen voor Hassan.

Plots kwamen de Karolos dan weer opzetten. Zitka moest een paar goede redding uit zijn mouw schudden op pogingen van Chabaub, Ciman en Oulmers. Het was echter uitstel van executie, want in de 85e minuut knalt Camus de bal loeihard langs Zitka: 1-0.

Anderlecht was even aangeslagen, maar trok uiteindelijk nog massaal naar voren. Trainer Vercauteren gooide meteen ook Legear en Mbokani in de strijd. Zelfs Zitka kwam mee tot in de rechthoek op een corner. Echte kansen kwamen er nog altijd niet, maar toch konden de Brusselaars nog gelijk maken. Goor schiet in de 93e minuut de bal in één tijd langs Luzi na een verre ingooi van Biglia: 1-1, meteen ook de eindstand.

Doelpunten: 86' Camus 1-0, 93' Goor 1-1

R. Charleroi SC.: Luzi, Ciman, Defays, Fragapane, Souza, Smolders, Chabaud, Camus, Oulmers, Akpala (8' Habibou (79' Christ), Orlando
RSCA: Zitka, Vanden Borre (90' Legear), Pareja, Deschacht, Van Damme, Biglia, Vanderhaeghe (90' Mbokani), Goor, Boussoufa, Hassan (69' Tchite), Frutos

Gele kaarten: 12' Vanderhaeghe, 52' Ciman, 52' Boussoufa, 66' Biglia