Anderlecht klopt Genk na spannende match

ZATERDAG, 6 DECEMBER 2003, 20:04 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft nog wat vertrouwen getankt met het oog op de match tegen Bayern. Het won bij KRC Genk en blijft zo 8 punten voor op Standard. Genk volgt nu al op grote achterstand.


Coach Vergoossen verraste door Daerden op het Genkse middenveld te brengen en Janssen op de bank te houden. "Daerden brengt meer diepgang", was de filosofie achter die beslissing. Trainer Broos legde Anderlecht een 4-4-2-tactiek op, mét Kompany. De Boeck zat op de bank.

Makkelijk had Anderlecht het niet, met Beslija die in de 1e helft tot 3 keer toe mocht aanleggen, maar telkens miste dankzij een goed keepende Zitka.
Aan de overzijde had Mornar een grote kans en werd Aruna het scoren belet. Na 46 minuten kwam de 0-1 uit de lucht gevallen toen Soley wegschoof en Aruna ervandoor ging. Hij zette voor en Mornar scoorde met het hoofd: 0-1.

In de tweede helft was er meer evenwicht. Anderlecht controleerde. Vergoossen gooide dan maar drie nieuwe spelers in de ploeg, Broos reageerde met twee wissels.

Genk raakte amper waar het wilde zijn, in de buurt van doelman Zitka. Het was invaller Zetterberg die aan de overkant Moons testte met een vrije trap in het hoekje.
Genk verloor voor het eerst voor eigen volk, Anderlecht gaf nog geen punt prijs buitenshuis.

Doelpunt: 45+1' Mornar 0-1

RC Genk: Moons, Priske, Vaesen, Thijs, Roumani, Beslija, Soley, Daerden, Sigurdsson (73' Janssen), Chatelle (70' Vandenbergh), Kpaka (73' Roussel)
Anderlecht: Zitka, Zewlakow, Tihinen, Kompany, Deschacht, Wilhelmsson (75' Hendrikx), Hasi, Baseggio, Kolar (75' Zetterberg), Aruna (68' Jasjtsjoek), Mornar

Rode kaarten: /
Scheidsrechter: Verbist