Anderlecht – Milan: 0-1

DINSDAG, 17 OKTOBER 2006, 22:35 - Michaël

RSCA heeft niet kunnen stunten tegen Milan. In de eerste helft kon paars-wit nog goed standhouden, maar ondanks dat Milan in het begin van de 2e helft met 10 man kwam te staan, kon Kaka voor de Italiaanse club de 0-1 scoren.

Het is Anderlecht dat zich in de eerste helft toont. Met Tchité komt het tot een eerste kans maar de Congolees wordt afgevlagd. Vanden Borre is de eerste speler op het veld die geel krijgt: al in de 6e minuut trekt Luis Medina Cantaleja geel na protest. In de 13e minuut komt Milan voor het eerst echt dreigen maar Inzaghi besluit over. Daarna is het weer even aan Anderlecht met een vrije trap voor Goor. Helaas voor de Brusselaars gaat de bal nipt naast. Voor de rust kantelt de wedstrijd en krijgt Milan meer balbezit. Paars-wit komt hierbij nog goed weg want in de slotminuut kopt Inzaghi de beste kans van de eerste helft naast.

De 2e helft begon goed voor Anderlecht: al na 2 minuten kreeg Bonera voor de 2e keer geel na het dom wegtrappen van een bal: rood voor de Milanees en met 11 tegen 10 kon Anderlecht iets meer gaan dromen van een stunt. Maar de Italianen kwamen om te winnen en ondanks de man-minder situatie was het Kaka die in de 57ste minuut Milan op voorsprong bracht: 0-1. Anderlecht moest nu wel komen en probeerde de tegenstander onder druk te zetten. Vercauteren besloot om meer aanvallende kracht op het veld te brengen in de persoon van Hassan, Vanderhaeghe mag gaan rusten. Dan pas ging Anderlecht er echt voor met een heel grote kans voor Tchité maar hij besloot op Dida. Nog geen minuut later kon Hassan uithalen maar de bal trof het doel niet. 10 minuten voor tijd werd Biglia onderuit gehaald, even was er schrik voor een knieblessure maar gelukkig zag het er erger uit dan het was en kon de Argentijn een minuut later weer het veld op. In de 81ste minuut: een mooie actie van Deschacht op linkt met een voorzet naar Goor maar hij trapt de bal over.
Dat Vercauteren nog een gelijkspel uit de brand wou slepen was duidelijk wanneer hij Vanden Borre er uit haalde en Legear erin bracht. Ook Akin kreeg speelgelegenheid, en Boussoufa kon de wedstrijd verder vanop de bank bekijken. Direct erna kwam Anderlecht heel dicht bij de gelijkmaker wanneer de bal voor doel bij enkele Anderlechtspelers belande maar een Milanese verdediger het leer onderschepte en trapte weg. Met nog 5 minuten te gaan steeg de spanning in het stadion want de 1-1 stond op 1 cm na op het scorebord: de deklat stond in de weg, in de rebound werd er gefloten voor buitenspel. Het slotoffensief was helemaal begonnen maar Goor trapte de bal in het zijnet. Milan kwam er nog amper aan te pas maar het blijft nog altijd opletten geblazen voor een Milanese counter. Maar dat komt er niet meer want de Spanjaard besluit er een eind aan te maken: 0-1 eindstand ... Geen stunt voor Anderlecht en Milaan deed wat het kwam doen: winnen.