Bayern - RSC Anderlecht: Bekocht?!

DONDERDAG, 11 DECEMBER 2003, 00:01 - Michaël

Anderlecht speelde sterk maar blijft onverdiend met lege handen achter. Als we iets uit de wedstrijd kunnen onthouden, dan is het wel de uitmuntende onkunde van de scheidsrechter, die Bayern de zege cadeau gaf...

Anderlecht heeft met het kleinste verschil verloren bij Bayern. Het speelde verdienstelijk maar miste geluk. Anderlecht eindigt laatste in zijn groep.Terwijl Hugo Broos met een verdedigend elftal uitpakte, koos Bayern-trainer Hitzfeld voor een offensieve aanpak.

Pizarro en Ballack lagen op vinkenslag en belaagden Daniel Zitka snel. Bayern speelde nooit echt goede kansen bijeen en kon enkel dreigen via stilstaande fases. Anderlecht kweet zich goed van zijn taak tot Zewlakow (amper) duwde tegen Pizarro. Makaay zette Bayern vanaf de strafschopstip volledig onterecht op 1-0.

Na de rust stond Anderlecht maar twee dingen te doen: aanvallen én scoren. Ivica Mornar miste van dichtbij een kans en ook Marc Hendrikx dreigde.
Bayern stond nergens meer in de tweede helft. Als een bange wezel kropen de Beierse vedetten achteruit. Anderlecht bleef drukken, maar miste precisie in de aanval. Hendrikx en Aruna hadden de gelijkmaker aan de voet, maar de Duitse netten trilden niet. Ondertussen bleef Nielsen rustig gele kaarten rondstrooien voor de Brusselaars, terwijl het tijdwinnen van Bayern onbestraft bleef.
Een kwartier voor tijd was Zitka paraat op een enorme kans van Salihamidzic. Anderlecht probeerde nog en bleef hard vechten, maar het mocht niet zijn (mede dankzij de scheidsrechter).