Anderlecht speelt gelijk op Lille

DINSDAG, 21 NOVEMBER 2006, 22:36 - Michaël

Europees overwinteren of niet, daar draaide het deze deze avond om. RSCA moest winnen om 2e te eindigen in groep H en zo door te stoten naar de volgende ronde. Paars-wit streed voor de overwinning maar het kwam niet verder dan 2-2

Echter, door dit gelijkspel kan Anderlecht 3e worden in zijn groep en kan het alsnog Europees overwinteren, welliswaar in de Uefa-cup.

12.000 supporters waren meegereisd om er de wedstrijd tegen Lille bij te wonen. En ze zagen een gretig Anderlecht dat ging voor de overwinning. Het zette de Franse ploeg onder druk en creëerde van bij het begin kansen. De eerste echte kans kwam er echter voor Lille met Odemwingie maar zijn schot ging een meter naast. Daarna was het aan Anderlecht, helaas stond de doelman in de weg en weg kans voor Hassan.
Lille blijft dreigen en dat breekt Anderlecht zuur op: Deschacht laat zich aftroeven op de achterlijn door Odimwingie. Via Fauvergue krijgt de spits de bal terug en hij geeft Schollen geen kans: 1-0. Paars-wit ging echter onmiddellijk in de tegenaanval en dat werpt zijn vruchten af. Amper 6 minuten later staat het 1-1: Biglia met de steekpas op Mpenza die met behulp van de paal de 1-1 op het bord laat verschijnen.

Zo goed als de eerste helft geëindigd was, zo slecht begon de tweede: amper 1 minuut op het veld en Anderlecht komt al achter: 2-1. RSCA blijft niet bij de pakken zitten en één minuut later staat het al terug gelijk dankzij Mpenza die de bal meekrijgt van Tchité en hem in de verste hoek stift: 2-2 en alles is nog mogelijk. Vanaf dan is het één en al Anderlecht wat de klok slaat en krijgen de troepen van Vercauteren de ene na de andere kans maar steeds komt Lille goed weg. Anderlecht kan de druk niet aanhouden en Lille komt weer opzetten en belegert het doel van Schollen. RSCA moet het van de counters hebben. Met nog 2 minuten en 30 seconden te gaan moet Van Damme met zijn 2e gele kaart van de avond het veld verlaten en zo moet Anderlecht met 10 man verder. Lille komt nog even opzetten en dreigen met een hoekschop maar dan het verlossende fluitsignaal ...

Goals: 28' Odemwingie 1-0, 38' Mpenza 1-1, 47' Fauvergue 2-1, 48' Mpenza 2-2

Lille: Sylva, Chalmé, Plestan, Rafael, Tafforeau, Makoun, Bodmer, Keita, Fauvergue (71' Bastos), Robail (55' Debuchay) Odemwingie (76' Mirallas)
Anderlecht: Schollen, Vanden Borre, De Man, Deschacht, Van Damme, Biglia (93' Juhasz), Pareja, Goor, Hassan (83' Vanderhaeghe), Mpenza (66' Boussoufa), Tchité

Geel: Tafforeau, Pareja, Hassan
Rood: 87' Van Damme