Anderlecht bijt in het zand: 1-1

VRIJDAG, 1 DECEMBER 2006, 22:23 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

RSCA maakte vandaag de verplaatsing naar Beveren en kon bij winst op 1 punt van Genk komen. De Limburgs spelen wel hun wedstrijd pas morgen tegen Lokeren. Ondanks de vroege goal verliest RSCA hier 2 kostbare punten.

Paars-wit begon met oa Hassan, die terug komt uit schorsing, Mbo en Pareja aan de aftrap. Frutos startte op de bank. Anderlecht kwam dankzij Boussoufa al snel op voorsprong. In de 6e minuut komt de Marokkaan alleen voor Copa te staan en kan rustig afwerken: 0-1. Desondanks de vroege tegengoal was Beveren niet aangeslagen en leek het terug te vechten, doch afwerken lukte niet echt vanavond.

Zo snel als dat Anderlecht aan de eerste helft begon, zo snel startte Beveren aan de 2e helft. Gelukkig voor RSCA dat Gervinho niet kon afwerken en de bal voorlangs ging. Enkele minuten later kon Mbo de match beslissen maar Cop redt goed. Beveren probeerde het daarna op de counter maar Zitka kwam goed tussen. Hassan kwam ook nog eens dichtbij de 0-2 maar Snoeckx hield de bal uit de netten. Beveren laat steken vallen en Anderlecht creëert mogelijkheden maar tot scoren komt het niet. Al blijft het opassen geblazen want Beveren blijft druk zetten. 20 minuten voor afsluiten komt Anderlecht goed weg na een foutje van Zitka, maar Seka besluit over. Het is duidelijk dat Beveren er volledig voor gaat, het creëert kansen en komt dicht bij de gelijkmaker. Frutos mocht 10 minuten voor tijd zijn wederoptreden maken maar ook hij kan niets meer aan de score veranderen. Integendeel, het is Beveren dat kan scoren en zo de 1-1 op het eindscore op het scorebord zet.... Anderlecht verliest hierdoor 2 dure punten en het is af te wachten hoe het deze klap te boven komt voor de match tegen AEK de 6e december.

Score: 1-1
Doelpunten: 05' Mbark Boussoufa 0-1, 89' Mahamadou Dissa 'Mama' 1-1

Beveren: Copa, Jo, Badjan, Maha, Vanoyweghen, Seka (75' Buskiewicz), Macquet, Snoeckx, Theunis (85' De Munter), Mama, Gervinho
Anderlecht: Zitka, De Man, Deschacht, Pareja, Vanden Borre, Biglia, Boussoufa, Goor, Hassan (57' Legear), Mbo (78' Frutos), Tchité (88' Vanderhaeghe)

Geel: 56' Ahmed Hassan, 65' Karel Snoeckx, 71' Daniel Zitka, 75' David Vanhoyweghen
Rood:
Scheidsrechter:anderlecht-online forum