2-0 zege voor paars-wit

ZATERDAG, 20 JANUARI 2007, 21:48 - Michaël

Anderlecht heeft de terugronde goed in gezet. Het ging op eigen veld winnen van Sint-Truiden en het komt zo tot op 1 punt van leider Genk. Doelpuntenmakers van dienst waren Hassan en Tchité op aangeven van Mbark Boussoufa.

Afgaande op de eerste helft was de 1-0 zeker verdiend voor Anderlecht, al hing er wel een geurtje aan de goal. De Egyptenaar zou een controlerende beweging met de arm gemaakt hebben maar scheidsrechter Wouters keurde het doelpunt toch goed:1-0. De wedstrijd had in de 1e helft trouwens al gespeeld kunnen zijn, als Peeters een schot van Hassan niet uit doel had gekopt.

De kanaries zetten de 2e helft veel beter in en maakten Zitka het niet makkelijk. Het wilde niet echt vlotten voor paars-wit en vercauteren bracht er eerst Tchité in en een tijdje nadien Legear waardoor Hassan mocht gaan rusten. De wissels bleken te werken want in de 78ste minuut kon Tchité de 2-0 binntrappen.

Met deze overwinning komt Anderlecht op 1 punt van leider Genk, dat gisteren 2-2 speelde tegen Zulte Waregem.