Anderlecht herovert (tijdelijk) leiderspositie

ZATERDAG, 3 FEBRUARI 2007, 21:51 - Michaël

Met een zuinige 1-0 overwinning ging paars-wit deze avond thuis van Westerlo winnen. Door deze overwinning verovert Anderlecht de leiderspositie van Genk, dat morgen wel nog aan de bak moet tegen Standard.

Veel viel er niet te beleven in de eerste helft en dat kwam door het verdedigend spel van Westerlo. Pas na een kwartier kwam Anderlecht op gang en in de 17e minuut was het prijs: Wasilewski kopte de 1-0 binnen. Het is het 2e doelpunt voor de Pool in evenveel wedstrijden. Een 2e kopbal enige minuten later ging buiten. Tot echt doelgevaar kon Westerlo niet komen en ook Anderlecht kwam niet verder dan enkele kansjes.

De 2e helft was een kopie van de eerste: een sterk verdedigend Westerlo en een Anderlecht dat probeert maar amper kansen kon creëren. Nadat de wedstrijd een serieuze dip kende komt ie terug op gang en kreeg Anderlecht wat kansen al liet het thuispubliek zijn ongenoegen goed merken. Voor Westerlo kregen Dirar en Scheelen nog een kansje maar tot gevaar kwam het nooit en Zitka bleef werkloos. Een paar keer kwam RSCA nog dicht bij de 2-0: eerst met Frutos, daarna met Mbo en Tchité maar tot scoren kwam het niet. Op 4 en halve minuut van het einde werd de wedstrijd intenser en moest Anderlecht oppassen dat het geen late tegentreffer om de oren kreeg want Westerlo bleef aanvallen. Maar al bij al haalde Anderlecht nog makkelijk het einde van de wedstrijd en heeft het zo de drie punten beet.