Brugge – Anderlecht: 2-2

ZONDAG, 11 FEBRUARI 2007, 14:58 - Catootje

Anderlecht is er niet in geslaagd om zijn opdracht helemaal te volbrengen: Brugge verslaan. Het bleef steken op een 2-2. Daardoor deelt Anderlecht de eerste plaats met Genk en blijft de schade toch beperkt.

Beide teams beginnen aan de wedstrijd met enkele verrassingen in de opstellingen. Anderlecht start zonder Van Damme en Hassan. Bij Brugge staat doelman Stijnen niet in doel. Ook Salou en Blondel moeten plaats ruimen voor Daerden en Ishiaku. Van bij het begin van de wedstrijd is Club de betere ploeg. Het krijgt de beste doelkansen en speelt zeer gecontroleerd. Rond het kwartier wordt Tchité onterecht afgevlagd. Iets later krijgt Brugge de kans om de 1-0 te scoren maar het schot wordt afgeblokt. Rond de 20ste minuut iss het weer eens doelman Zitka die zich in de schijnwerpers speelt. De Kroaat Balaban kapt zich vrij maar Zitka redt knap.

Halfweg de eerste helft is het vooral Club die het beste speelt. Anderlecht beweegt niet goed en lijdt constant balverlies en daar dragen ze dan ook de gevolgen van. Na 35 minuten krijgt Balaban een vrije trap, de bal komt bij Clement terecht en Ishiaku scoort: 1-0. Amper 2 minuten later kan Frutos scoren maar de goal wordt afgekeurd wegens een fout van Wasilewski. Ook in de slotminuten van de eerste helft is het vooral Club die de kansen krijgt. Anderlecht blijft maar aanmodderen en creëert geen kansen. Maar al bij al weinig spektakel voor de rust.

De tweede helft gaat van start. In het eerste kwartier gebeurt er niets opmerkelijks. Het enige wat we moeten onthouden zijn de gele kaarten waarmee de scheidsrechter terecht en onterecht loopt te zwaaien. Club kan dan toch nog een kans versieren maar Englebert kan niet afwerken. Ref Gumienny laat zich dan opnieuw opmerken, Pareja krijgt geel voor een tackle op Balaban.
Het lijkt wel of beide ploegen de fut kwijt zijn maar dan opeens haalt Balaban uit maar Zitka redt opnieuw goed. Maar de saves van Zitka halen niets uit, net na de redding van Zitka scoort Ishiaku opnieuw: 2-0.
Anderlecht zal nu het onderste uit de kan moeten halen om de 3 punten toch nog mee naar haar Astridpark te kunnen nemen maar het ziet er niet naar uit dat Anderlecht nog in staat is om zicht te verdedigen. Nog 20 minuten staan er op de klok en Deschacht mag gaan rusten. Hassan komt in zijn plaats. Het is de invaller die een goede kans krijgt op de 2-1 maar hij mist. Het lijkt wel alsof Club stilaan uitgeteld is. Op enkele flitsen na zijn er niet meer veel opmerkelijke feiten te melden.

Anderlecht kan uiteindelijk toch scoren via Juhasz. De verdediger kopt binnen en het lijkt wel alsof Anderlecht zijn tweede adem heeft terug gevonden. Hassan krijgt opnieuw een kans maar de Egyptenaar wil de bal niet afstaan aan Tchité die vrij staan voor het doel. Kans gemist. Nog 10 minuten en Daerden probeert Anderlecht nog een prikje te geven. Hij kan helemaal alleen scoren maar hij besluit op de rug van Zitka. De slotminuten van de wedstrijd lijken toch nog spannend te worden. In de toegevoegde tijd zorgt Juhasz ervoor dat hij de held van de wedstrijd wordt: Frutos kan scoren. 2-2 staat het op 3 minuten van het einde. Een koude douche voor Brugge.Gumienny fluit af. Anderlecht moet tevreden zijn met 1 punt. Brugge druipt ontgoocheld af want zij geven een 2-0 voorsprong weg in de laatste 5 minuten. Wat we nog moeten onthouden is dat Hassan een zeer goede invalbeurt gemaakt heeft.

Score: 2-2

Anderlecht: Zitka, Wasilewski (85’ Mbokani), Pareja (81’ Vanden Borre), Deschacht (72’ Hassan), Juhasz, De Man, Biglia, Goor, Boussoufa, Tchité, Frutos
Brugge: Verbauwhede, Priske, Maertens, Clement, Klukowski, Englebert, Vermant, Van Heerden, Daerden (85’ Blondel), Balaban, Ishiaku (67’ Yulu- Matondo)

Goals: 33' en 66' Ishiaku (1-0 en 2-0), 78' Juhasz (2-1), 90' Frutos (2-2)

Gele kaarten: De Man, Biglia, Klukowski, Vermant, Pareja