Anderlecht verliest gedeelde leiderspositie

ZONDAG, 25 FEBRUARI 2007, 19:54 - Michaël

Goor waarschuwde enkele dagen terug voor de verplaatsing. Een gewaarschuwd man is er 2 waard zeggen ze dan, in het geval van Anderlecht niet. Het was wachten tot in de toegevoegde tijd op de gelijkmaker van paars-wit.

Het regende pijpenstelen toen de 22 spelers aan de wedstrijd begonnen. Het was vooral Lokeren dat goed uit de startblokken kwam, paars-wit kreeg geen lijn in zijn spel en dat was te merken aan het aantal kansen: nul. Al was Lokeren ook niet echt al te gevaarlijk in de het openingskwarier. Pas in de 14e minuut moest Zitka plat op een diepe bal van Armoumen. Anderlecht kon een eerste keer dreigen met een vrije trap maar Biglia besloot over. Pas daarna kreeg Anderlecht echte kansen met eerst Legear en daarna Goor maar die kopte over. Enkele minuten later kreeg Hassan een schietkans maar Lazic was bij de pinken, maar meer kon Anderlecht niet profiteren van het geklungel in de Lokerse defensie. Ook in de aanval bakte Lokeren er niets van al kwam de beste kans toch van hen, gelukkig stak de hand van Zitka er een stokje voor. Lokeren bleek moed te hebben geput uit deze kans waardoor hun aanvalsspel beter werd en ze kansen konden afdwingen en scoren. Het is Dufer die de bal met links enig mooi in de kruising kon binnen trappen en zo, 5 minuten voor rust, de 1-0 op het scorebord zetten.

Voor de aanvang van de 2e helft voerde Vercauteren al een wissel door: Legear bleef in de kleedkamer en Vanden Borre kwam op het veld. Beide ploegen konden enkele kansen versieren maar voorlopig bleef het 1-0. Al kwamen Juhasz en Mbo dicht bij de gelijkmaker, Lokeren probeerde met counters. Anderlecht kwam alsmaar beter in de wedstrijd en Frutos kon al 2 keer bijna de 1-1 scoren, helaas voor hem stond eerst de paal en daarna Lazic in de weg. De druk van Anderlecht ging liggen tot Hassan na een pas van Biglia de kans had om de 1-1 vast te leggen, maar de Lokerse doelman was alert. Tijd voor frisse jongens moest Vercauteren gedacht hebben want hij bracht er Baseggio en Lamah in, Wasilewski en Deschacht mochten naar de kant. Maar ook zei konden het tij niet keren, desondanks een bestoking van het doel van Lazic. Pas in de blessuretijd is het Frutos die de gelijkmaker kon scoren. Dan toch geen nederlaag voor Anderlecht dat door dit gelijkspel de gedeelde leiderspositie verliest aan Genk.