Genk en Anderlecht spelen gelijk: 1-1

ZONDAG, 11 MAART 2007, 19:56 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Felle start, bitsige duels (met veel schade), gele kaarten, maar geen overwinning voor paars-wit. Alles wat in een wedstrijd moet zitten om een echte topper te zijn zat in Genk - Anderlecht.


Geen zitje bleef onbezet in het Fenixstadion. Al van in het begin ging het er stevig aan toe met binnen de minuut een doelkans voor Anderlecht. Dat het een bitsige wedstrijd was, was te merken aan het aantal gele kaarten en het bloedende hoofd van Boussoufa die verder speelde met de muts van Tchité. Halfweg de eerste helft kon diezelfde Boussoufa met een doorsteekpas de bal tot bij Frutos brengen die daarna schitterend afwerkte: 0-1. Genk probeerde terug te komen maar paars-wit speelde geconcentreerd. Wel moest Zitka een paar keer goed tussenkomen, zo ondermeer bij een vrije trap van Soetaers.

De 2e helft begon met dezelfde spelers, en ook nu kwam de druk van Anderlecht. Juhasz blesseerde zich, probeerde verder te spelen maar moest toch vervangen worden. Hierdoor kan Von Schlebrügge zijn debuut maken in het elftal. Genk kwam beter in de wedstrijd en duwde Anderlecht helemaal terug. Dan zie je het natuurlijk aankomen: Genk scoort de gelijkmaker: 1-1 en alles kon opnieuw beginnen. Tijd voor actie moest Vercauteren gedacht hebben en hij haalde Boussoufa er af en bracht Tchité er in. 5 minuten voor tijd kon Tchité de wedstrijd beslissen maar de bal ging enkele centimeters naast. Beide ploegen probeerden nog maar tot scoren kwam het niet meer, al kwam Anderlecht in de slotseconde nog heel goed weg: 1-1, geen winnaar, geen verliezer en de titelstrijd blijft nog helemaal open.

Score: 1-1
Doelpunten: 29' Nicolas Frutos 0-1, 72' Goran Ljubojevic 1-1

Genk: Logan Bailly, Hans Cornelis, Eric Matoukou (55' Jean-Philippe Caillet), Tomislav Mikulic, Sebastien Pocognoli, Thomas Chatelle, Wim De Decker, Faris Haroun (20' Jackson Coelho), Tom Soetaers, Wouter Vrancken, Kevin Vandenbergh (63' Goran Ljubojevic)
Anderlecht: Daniel Zitka, Mark De Man, Olivier Deschacht, Roland Juhasz, Nicolas Pareja, Marcin Wasilewski, Lucas Biglia, Mbark Boussoufa, Bart Goor, Ahmed Hassan, Nicolas Frutos (53' Max von Schlebrügge)

Geel: 21' Bart Goor, 24' Marcin Wasilewski, 26' Eric Matoukou, 49' Tom Soetaers, 66' Tomislav Mikulic
Rood: /
Scheidsrechter:Peter Vervecken
Stadion: Fenixstadion