Anderlecht kan niet over Genk wippen

ZATERDAG, 17 MAART 2007, 21:50 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Vercauteren was niet gerust met de komst van Zulte-Waregem. En terecht, want het waren de bezoekers die gemotiveerder voor de dag kwamen. Anderlecht kon niet overtuigen noch scoren en zo bleef het 0-0.


Een matige eerste helft, vooral langs de kant van Anderlecht. Ook al stond identiek dezelfde ploeg op het veld als tegen Genk, veel spektakel was er niet te zien. Zulte kan zich altijd extra oppeppen voor een wedstrijd tegen Anderlecht en ook nu was het niet anders. De bezoekers kregen de meeste kansen. De paars-wit spitsen komen nauwelijks in het verhaal voor. Enkel aanvoerder Bart Goor kon een paar kansen bij mekaar sprokkelen. Als Anderlecht de leiderspositie wil opeisen moest het toch beter uit de kleedkamers komen.

Dat deed het niet want het was Matthys die goed kon uithalen. Gelukkig voor Anderlecht ging de bal nipt naast. Dat Zitka van goudwaarde is voor Anderlecht bleek nogmaals plat moest bij schoten van Siani en Dosunmu. Desondanks de makke prestatie was er toch blijheid bij de supporters want zij hadden ondertussen vernomen dat Genk aan het verliezen was. Ook zagen ze een vrije trap van Boussoufa binnengaan. Zagen binnengaan, want de bal belandde in het zijnet. Enkel de bezoekers konden dreigen, Anderlecht kreeg geen lijn in zijn spel. Het Astridpark kreeg na een poos wat het vroeg: Tchité kwam in de plaats van De Man. Een extra aanvaller dus voor een verdediger en het leek te werken, Anderelcht kon Zulte-Waregem wat terug drukken. De kansen stapelden zich op maar tot scoren kwam het nog niet. Ook niet op 10 minuten voor het einde, RSCA bleef aanvallen maar afwerken lukte niet. Na Tchité kwamen ook Mbo en Baseggio (zijn 250ste wedstrijd voor Anderlecht) de ploeg versterken. Pareja kon scoren maar de goal werd afgekeurd voor handspel. Zo werd de kans gemist om na vanavond over Genk te wippen in het klassement.

Score: 0-0
Doelpunten: /

Anderlecht: Daniel Zitka, Mark De Man (64' Mohammed Tchité), Olivier Deschacht, Nicolas Pareja, Max von Schlebrügge, Marcin Wasilewski, Lucas Biglia, Mbark Boussoufa (80' Mbo Mpenza), Bart Goor (84' Walter Baseggio), Ahmed Hassan, Nicolas Frutos
Zulte-Waregem: Pieter Merlier, Karel D'Haene, Stefan Leleu, Stijn Minne, Loris Reina, Tony Sergeant, Sébastien Siani, Ludwin Van Nieuwenhuyze, Mathieu Verschuere (69' Jonas Vandermarliere), Tosin Dosunmu (88' Wouter Vandendriessche), Tim Matthys

Geel: 35' Ludwin Van Nieuwenhuyze, 44' Nicolas Pareja, 60' Tosin Dosunmu, 70' Loris Reina
Rood: /
Scheidsrechter: Johan Verbist
Stadion: Constant Vandenstockstadionanderlecht-online forum