Anderlecht niet zonder moeite voorbij Cercle

VRIJDAG, 13 APRIL 2007, 22:24 - Michaël

Het had niet veel gescheeld of RSCA had enkele dure punten aan zijn neus voorbij zien gaan. De leider in de competitie bracht maar zwakt voetbal en de thuisploeg kwam gevaarlijk voor de dag. Gelukkig was er Tchité die kon scoren.

Een magere 0-1 werd het en dat heeft Anderlecht nog heel veel geluk gehad dat het geen tegendoelpunt moest verwerken want de thuisploeg kwam veel gretiger voor de dag dan paars-wit.

Het was wel Anderlecht dat relatief snel kon scoren en de wedstrijd naar zijn hand zetten. Al in de 14e minuut kon Mémé Tchité het leer in de netten werken: 0-1. Een gevaarlijke voorsprong want meermaals heeft Anderlecht in de slotminuten een dergelijk voorsprong zien omzetten naar een gelijkspel. Met Genk in het kielzog kan paars-wit elk punt goed gebruiken om toch maar aan de top van het klassement te blijven.

Na het doelpunt bleef Anderlecht de baas op het veld maar morste met kansen. 5 minuten voor rust was het zelfs Cercle dat bijna aan scoren toe kwam. Gelukkig kon Zitka met een reflex en de voet de bal van de lijn houden.

Na de rust was het Cercle Brugge die de lakens uitdeelde, van Anderlecht was er nauwelijks een spoor. De storm van Cercle duurde een goed kwartier maar vanaf dan kantelde de wedstrijd en kreeg Anderlecht iet of wat het overwicht. 10 minuten voor affluiten kon Tchité de wedstrijd beslissen (en zijn 18e van het seizoen binnentrappen) maar de kersverse Belg kwam te laat op een voorzet van Frutos. Cercle bleef tot in de laatste minuut gevaarlijk met een corner. Die werd goed weg gewerkt en in de rebound kon Tchité het afmaken maar Dantschotter pakte de bal. Vercauteren voerde nog een wissel door maar dit leidde niet meer tot scoren waardoor de 0-1 op het scorebord bleef staan.

De 3 belangrijke punten zijn binnen en Anderlecht ontvangt als leider volgende week Gent. Helaas pakte Hassan zijn derde geel en zal hij er dan niet bij zijn.