Paars-wit geeft Roeselare pak slaag

ZONDAG, 29 APRIL 2007, 22:21 - Michaël

Genk ging thuis winnen van Moeskroen, de opdracht van Anderlecht was dus winnen van Roeselare. En dat deed het ook, en met forfaitcijfers. Het werd 0-5 voor paars-wit en zo blijft Anderlecht aan het hoofd van het klassement.

Het was eigenlijk een hele partij éénrichtingsverkeer. Na amper twee minuten spelen kwam Anderlecht op voorsprong. Het was Legear die vanuit een wel zeer scherpe hoek de bal achter de doellijn kon leggen: 0-1. Na dit vroege doelpunt was het 18 minuten wachten tot de volgende treffer. Hassan kreeg de bal aan de voet en liet zijn kans niet liggen en zo was Sierens voor de 2e maal geklopt: 0-2. Vijf minuten voor de rust scoorde Legear zijn tweede goal van de dag. Hij nam de bal prachtig aan en lobde de bal over Sierens. Even later beging Vanderbiest een overtreding op Hassan in het strafschopgebied: penalty. Frutos liet de kans niet liggen: 0-4.

In de 2e helft ging het allemaal wat moeizamer, de buit was toch al binnen. Verschillende keren was paars-wit dicht bij een 0-5 maar de bal wou er niet in. Integendeel, de wedstrijd kantelde wat in het voordeel van Roeselare. Tijd voor frisse benen op het veld moest Vercauteren gedacht hebben toen hij Mbokani en Baseggio in bracht. En dat vers bloed deed wonderen want de Brusselaars konden nog een bal in de netten werken. Het was de jonge Mbokani die de forfaitscore op het scorebord mocht zetten. Roeselare kreeg nog een kans op de eerredder maar Vaesen schoot onbeheerst naast.

Score: 0-5
Doelpunten: 2' Legear 0-1; 21' Hassan 0-2; 40' Legear 0-3; 43' Frutos 0-4 (pen), 84' Mbokani 0-5

Roeselare: Sierens, Monteyne, Vaesen, Smits, El Araichi, De Vleeschauwer, Vanderbiest (85' Peeters), Oyen, Barbé, Eloi (86' Dufoor), Allagui
Anderlecht:Zitka, Van Damme, Juhasz, Von Schlebrügge, Deschacht, Biglia (75' Baseggio), De Man, Hassan, Legear (79' Lamah), Boussoufa, Frutos (70' Mbokani)

Geel: Vanderbiest, Boussoufa
Scheidsrechter: Gumienny
Stadion: Schiervelde